HomeStiriBusiness & TehnologieProvocările reprezentate de securizarea căilor de acces în clădire

Provocările reprezentate de securizarea căilor de acces în clădire

f-secure-avertizeaza-ca-zeci-de-mii-de-incuietori-electronice-ar-putea-fi-compromise-de-hackeriPunctele de acces dintr-o clădire ar putea da bătăi de cap celor care încearcă să găsească echilibrul între securitate, siguranță și rata la care acestea sunt folosite.

Intrările securizate și-au dovedit de mult valoarea în ceea ce privește control accesul. Nu numai că reduc riscurile respectând planul de securitate, dar pot preveni și elimina cazurile în care cineva fără permisiune de acces încearcă să intre împreună cu o persoană care are acces, conform securityinfowatch.com.

Instalarea de uși rotative sau turnicheți trebuie să țină seama de măsuri de siguranță. Toate intrările automate au bariere care se mișcă și ar putea lovi, răni sau atinge persoanele care trec prin ele. Dincolo de siguranță, acestea trebuie să ofere și securitate și să țină pasul cu fluxul de persoane pentru a funcționa la parametrii optimi.

Sistemul de acces implementat trebuie să respecte cerințele de securitate ale clădirii. Dacă este o clădire care trebuie să respecte regulamentele guvernamentale pentru prevenirea accesului neautorizat, asta presupune o intrare de securitate care are barierele închise și se închide repede după ce personalul autorizat trece prin acestea. De asemenea, alarma se declanșează de fiecare dată când se încearcă o intrare neautorizată.

Când securitatea este cea mai importantă, personalul care folosește punctele de acces trebuie să fie mult mai pregătit să folosească ușile corect și sigur. În acest caz se pune mai mult accent pe protejarea zonei sigure spre deosebire de evitarea accidentelor sau contactelor cu bariera. În plus, pentru o mai bună securitate și siguranță, accesul se va face cu ajutorul unor cartele de acces care folosesc criptarea sau prin intermediul tehnologiei biometrice. Pentru o mai bună siguranță a persoanelor care folosesc punctele de acces este recomandată o ajustare a timpului de închidere.
O altă opțiune ar fi ca un agent de securitate cu acces la o cameră video să deschidă ușa pentru fiecare persoană care intră. Este important ca agentul de securitate să se afle în spatele intrării și nu în fața sa pentru a opri persoanele care încearcă să intre fără a avea permisiune de acces.

În cazul în care siguranța este mai importantă, poate să nu fie folosit cel mai înalt nivel de securitate, punându-se accent pe siguranța utilizatorilor în timp ce se păstrează un nivel suficient de securitate. Pregătirea persoanelor care folosesc punctele de acces pentru ca acestea să fie în siguranță nu este practică atunci când este vorba de intrări de securitate care sunt folosite de foarte multe persoane.

Pentru a reduce problemele pot fi afișate instrucțiuni de folosire care pot fi văzute cu ușurință și în dreptul locului în care persoana trebuie să folosească cartela de acces. În acest caz se poate crește și timpul acordat pentru a trece prin punctul de acces, dar nu foarte mult, pentru a nu permite accesul persoanelor neautorizate. De asemenea, agenții de securitate sau alte persoane aflate în apropiere pe partea sigură vor răspunde la alertele de acces neautorizat.
Când zeci, sute sau mii de persoane trebuie să treacă într-o zonă sigură în același timp, numărul de persoane care trec prin punctul de acces devine un factor decisiv. Spre exemplu, în cazul schimburilor de tură dintr-o fabrică sau pe stadioane și în stațiile de metrou, gări sau pe aeroport. În toate aceste cazuri, numărul de persoane și securitatea sunt importante.

Școlile din Statele Unite au fost construite folosind un stil deschis care te invită ușor înăuntru, cu mai multe clădiri, mai multe intrări și ieșiri, ferestre mari și multe oportunități pentru intimitate, conform campussafetymagazine.com.

Din nefericire, acest model nu este favorabil pentru securitate și restricționarea accesului. Pentru a rezolva provocările apărute ca urmare a apariției acestor provocări, au apărut școli cu aspect de fortăreață, aproape fără ferestre.

Camerele, senzorii, scanerele de arme și alte tehnologii pot ajuta la îmbunătățirea securității școlilor, eliminând aspectul de buncăr. O intrare sigură poate preveni accesul neautorizat și dacă nu reușește ar trebui să reducă posibilitatea de a intra în clădire. Scopul securizării punctelor de acces este pentru a detecta, a devia și a împiedica un potențial atac până când poliția ajunge la fața locului și campusul școlar este închis.

Pentru securizarea intrărilor în școli se recomandă folosirea de garduri care să delimiteze perimetrul și să limiteze accesul; unui singur punct de acces pentru concentrarea forțelor de securitate în mod eficient, angajarea de personal care să monitorizeze punctul de acces la orele de ieșire și intrare la cursuri; o administrare bună a vizitatorilor; un punct de intrare întărit; întărirea geamurilor ferestrelor, prin smălțuire, pentru ca să nu poată fi sparte ușor și să continue să ofere vizibilitate; monitorizarea electronică a tuturor ușilor care dau spre exterior pentru a determina dacă sunt închise și încuiate și folosirea de butoane de panică în principalele birouri sau zone administrative.

Share With: