HomeStiriBusiness & TehnologiePiața Globală de Securitate a aeroporturilor
aeroport securitate

Piața Globală de Securitate a aeroporturilor

aeroport securitateRapoartele recente prevăd o creștere a pieței globale de securitate a aeroporturilor în următorii ani, nu doar din perspectiva securității fizice, ci și a securității cibernetice.

Se așteaptă o creștere cu o rată anuală medie de 10,3% conform unui raport despre piața Globală de Securitate a aeroporturilor realizat pentru perioada 2017-2026 de către ResearchAndMarkets.com, conform prnewswire.com.

Susținerea de personal de securitate calificat împreună cu creșterea cererii de bilete de avion anual, creșterea numărului de pasageri și a numărului de activități teroriste și de contrabandă în lumea întreagă sunt unii dintre factorii care duc la creșterea pieței de securitate pentru aeroporturi. Cu toate acestea, regulile stricte care se aplică securității aeroporturilor împiedică dezvoltarea pieței. Securitatea aeroporturilor este un proces prin care pasagerii, inclusiv personalul, sunt protejați de accidente.

În funcție de tehnologie, securitatea cibernetică are multe avantaje operaționale pentru publicul larg. Aeroporturile au devenit vulnerabile la atacuri cibernetice precum breșele de securitate, spear phishing și fraude prin intermediul social media. Sectorul aviatic este una dintre infrastructurile importante care este vulnerabil nu doar la amenințările fizice, dar și la cele informatice, în special odată cu creșterea folosirii de dispozitive personale pe aeroporturi.

Din punct de vedere al tehnologiei de securitate, sistemele de supraveghere vor funcționa în sisteme complexe și dezordonate care necesită soluții de inginerie a sistemelor pentru aplicații precum cea de gestionare a suprafeței solului. Pentru o securitate coordonată, sistemele automate de supraveghere îmbunătățesc efectuarea în siguranță a manevrelor pentru aeronave, drone și vehicule care operează pe aeroporturi.

Din punct de vedere al regiunii, Asia-Pacific oferă oportunități de dezvoltare. Țări precum China și India tind să investească masiv în tehnologii de securitate pentru aeroporturi și porturi pentru a îmbunătății structura de securitate astfel încât să poată rezista atacurilor teroriste.

O altă cercetare realizată de Wiseguyreports.Com vizează cererea, creșterea și oportunitățile de pe piața de securitate a aeroporturilor pe perioada 2019-2024, conform marketwatch.com.

Sectorul aviatic a crescut din punct de vedere al rutelor, tehnologiilor și numărului de pasageri. Astăzi, majoritatea liniilor aeriene operează folosind 50.000 de rute și transportă peste trei miliarde de pasageri la nivel mondial. Odată cu creșterea numărului de pasageri, crește și mărimea flotei. Raportul estimează o dublare a numărului de aeronave până în 2023. Asta va constrânge autoritățile să caute soluții de securitate avansate și să le implementeze.

Astfel, pasagerii vor afla, prin intermediul unei aplicații de mobil, informații legate de locurile de parcare, starea zborurilor, direcții și sfaturi pentru a trece prin controlul de securitate. sistemele de gestionare a cozilor vor folosi sistemele de supraveghere deja instalate pentru a estima timpul de așteptare pentru check-in, control de securitate, coadă la taxi și controlul pașaportului.

Deoarece aceste tehnologii ar putea atrage și infractorii, soluțiile de securitate, precum sisteme control acces inteligent, cititoare de amprentă și tehnologia de carduri smart sunt implementate pentru a îmbunătății standardele de securitate ale aeroporturilor și pentru a îmbunătății experiența generală a pasagerilor. În prezent autoritățile din domeniul securității aeroporturilor sunt foarte interesate de tehnologiile avansate precum Internetul Lucrurilor, big data, stocare cloud și inteligență artificială.

O altă cercetare legată de piața globală de securitate a aeroporturilor a fost realizată de Fior Markets pe perioada 2018-2025, conform buffalomorningstar.com.

Share With: