HomeStiriSecuritate FizicaA fost prins că a furat dintr-o școală din București
A fost prins că a furat dintr-o școală din București

A fost prins că a furat dintr-o școală din București

A fost prins că a furat dintr-o școală din BucureștiUn tânăr de 29 de ani a fost reținut de polițiștii Capitalei, fiind bănuit de furt dintr-o unitate de învățământ. A fost prins de agentul de pază.

Joi, 17 octombrie 2019, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un tânăr în vârstă de 29 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt, pe raza sectorului 5, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Ieri, în jurul orei 14.30,  poliţişti din cadrul Secției 18 Poliție au  fost sesizaţi prin sistemul 112, cu privire la faptul că în incinta  unei şcoli se află o persoană suspectă.

Deplasându-se la faţa locului, polițiștii au identificat un bărbat care fusese imobilizat de către agentul de pază, cu sprijinul unui cadru didactic. Bărbatul avea asupra lui un rucsac, iar în urma efectuării controlului corporal şi al bagajelor, au fost găsite mai multe articole vestimentare, în buzunarele hainelor acesta având un telefon și o sumă de bani, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de bărbat.

Bănuitul, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, în sarcina acestuia s-a stabilit că în jurul orei 14.30, ar fi pătruns în incinta şcolii, iar din vestiarul elevilor ar fi sustras mai multe bunuri şi articole vestimentare, printre care şi un portofel, un telefon mobil şi suma de 250 lei. Când bănuitul a vrut să părăsească incinta şcolii, a fost  prins şi imoblizat de către agentul de pază, cu sprijinul unui cadru didactic,  aceştia anunţând evenimentul prin sistemul 112.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei, estimat la suma de 1.500 lei, a fost recuperat şi predat persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Share With: