HomeStiriSecuritate ITMarea Britanie investește în securitatea cibernetică a procesoarelor

Marea Britanie investește în securitatea cibernetică a procesoarelor

Guvernul britanic plănuiește să investească peste 50 de milioane de lire sterline într-un nou program de îmbunătățire a securității cibernetice, inclusiv în producătorul de procesoare ARM.

Guvernul britanic a anunțat că va colabora împreună cu producătorul de procesoare ARM Holdings în cadrul unui program de investiții destinate îmbunătățirii securității cibernetice a țării. Investiția se ridică la 50 de milioane de lire sterline. Aceasta este prima tranșă de fonduri alocate pentru a implementa noi legi de securitate cibernetică, scrie scmagazineuk.com.

Producătorul de procesoare va primi 36 de milioane de lire sterline pentru a crea o tehnologie pentru procesoare care este rezistentă împotriva hackerilor. Aceasta este următoarea etapă a inițiativei Digital Security by Design, care este susținută și de Google și Microsoft.

Alte 18 milioane de lire sterline vor fi folosite pentru un nou program menit să lupte împotriva dezinformării, fraudelor online și a folosirii neadecvate a informațiilor personale, se precizează în anunț.

Parteneriatul cu ARM are misiunea de a întări măsurile de securitate cibernetică pentru companii și public. Proiectul se va desfășura în următorii cinci ani. securitatea procesoarelor create va fi testată de academicieni de la universități precum cele din Cambridge și Edinburgh, scrie zdnet.com.

Arma a declarat că prima provocare va fi crearea unui prototip hardware, numit „Morello Board”, și testarea sa folosind modelul de protecție CHERI al Universității din Cambridge.

Cu toate acestea nu au fost făcute publice mai multe detalii până în prezent.

O companie din Marea Britanie – inclusiv companiile mici și mijlocii – se confruntau în 2018 cu costuri medii de 4.180 de lire sterline după un atac cibernetic care a avut succes. Acum mizele sunt mult mai mari odată cu introducerea GDPR în Europa, care poate duce la amenzi uriașe dacă companiile au pus în pericol informațiile clienților din cauza securității inadecvate.

Schimbarea datelor de autentificare la intervale regulate și securitatea perimetrului poate reduce riscurile atacurilor, dar securitatea la nivel hardware ar putea ajuta mai mult la securizarea dispozitivelor și a rețelelor pe care se bazează companiile în prezent.

Guvernul a anunțat și alte șase no parteneriate, un proiect de 40 de milioane de lire sterline menit să aducă împreună sectorul public, cel privat și mediul academic pentru a crea noi tehnologii. Până în prezent s-au alăturat Jaguar Land Rover, Eli Lilly and Company, Toshiba Research Europe, Microsoft, M Squared Lasers, Siemens și Nikon, relatează infosecurity-magazine.com.

Share With: