HomeStiriSecuritate ITCât ar costa un potențial atac cibernetic global
un-tanar-a-descoperit-vulnerabilitati-a-doua-aplicatii-bancare

Cât ar costa un potențial atac cibernetic global

un-nou-fond-de-investitii-vizeaza-noi-companii-inovatoare-din-domenii-ca-securitatea-itUn atac cibernetic coordonat global, răspândit prin intermediul unor e-mail-uri malițioase, ar putea cauza pagube economice ce ar ajunge undeva între 85 și 193 de miliarde de dolari.

Un atac cibernetic coordonat global, răspândit prin intermediul unor e-mail-uri malițioase, ar putea cauza pagube economice ce ar ajunge undeva între 85 și 193 de miliarde de dolari, un scenariu ipotetic dezvoltat ca situație de stres pentru managementul riscului, scrie straitstimes.com.

Răscumpărările cerute după un astfel de atac ar varia de la întreruperea funcționării organizației la șantaj informatic și costuri de răspuns la incident, se arată în raportul realizat de companiile de asigurări Lloyd și Aon.

Despăgubirile totale care ar fi plătite într-un astfel de scenariu de către companiile de asigurări sunt estimate să varieze între 10 și 27 miliarde de dolari pe baza unor poliție cu limite care variază între 500.000 de dolari și 200 de milioane de dolari.

Atacurile cibernetice au atras o atenție mai mare după ce un virus răspândit în Ucraina a provocat probleme la nivel mondial, afectând mii de computere, perturbând activitatea unor porturi, de la Mumbai la Los Angeles și blocând activitatea unei fabrici de ciocolată în Australia. Guvernele avertizează tot mai mult în privința riscurilor cu care se confruntă afacerile private din cauza acestor atacuri, atât cele afectate de guverne străine cât și de infractori motivați financiar, scrie profit.ro.

Share With: