HomeStiriBusiness & TehnologieEurofins Digital Testing anunță deschiderea unui nou laborator de testare a securității IoT
Eurofins Digital Testing anunță deschiderea unui nou laborator de testare a securității IoT

Eurofins Digital Testing anunță deschiderea unui nou laborator de testare a securității IoT

Eurofins Digital Testing anunță deschiderea unui nou laborator de testare a securității IoTEurofins Digital Testing a anunțat deschiderea unui nou laborator de testare a securității dispozitivelor Internet of Things (IoT) pentru furnizorii de servicii și producători.

Eurofins Digital Testing a anunțat că departamentul său de securitate cibernetică a deschis un nou laborator de testare a securității pentru testarea și examinarea securității dispozitivelor Internet of Things (IoT) pentru furnizorii de servicii și producători, scrie broadbandtvnews.com.

Noul laborator se află în localitatea Groningen, din Olanda.

Laboratorul Eurofins realizează testări și cercetare a securității echipamentelor conectate la internet destinate consumatorilor și dispozitivelor smart home pentru consumatori, inclusiv receptoare digitale, televizoare conectate la internet, computere, tablete, dispozitive mobile și alte dispozitive conectate la internet. Asta include infrastructura, metodele și tehnicile cu care securitatea dispozitivelor poate fi testată pentru descoperirea de vulnerabilități software și hardware. Mediile de testare la fața locului permit testarea intruzivă și non-intruzivă. Laboratorul susține și testare virtuală și partajată, prin care dispozitivele IoT pot fi conectate de la distanță la laborator și se pot realiza teste automate fără a fi nevoie ca dispozitivele să fie trimise la laborator. Pe lângă industria media și de divertisment, laboratorul poate fi folosit de alte organizații din industrii precum industria bancară, asigurări, utilități și sectoare de servicii și altele.

Cu proliferarea dispozitivelor Internet of Things vine o nevoie inerentă de o mai bună securitate, interoperabilitate și fiabilitate”, a declarat Johan Craeybeckx, director pe linie de afaceri al Eurofins Digital Testing International, citat de mesalliance.org.

Noul IoT Security Test Lab al Eurofins ajută la asigurarea îmbunătățirii calității și securității dispozitivelor smart prin oferirea de teste automate riguroase și consistente care pot fi realizate în medii noastre de testare fizice realiste sau virtual – prin urmare reducând costurile și riscurile asociate cu dezvoltarea și testarea dispozitivelor IoT din industria de media și divertisment, precum și alte industrii care investesc în aplicații IoT,” mai spune el.

Furnizarea de energie, procesorul, memoria nevolatilă, conectivitatea, senzorii și software-ul se numără printre componentele IoT pe care noul laborator Eurofins le va testa, folosind regulile de securitate de bază dezvoltate de The European Union Agency for Network and Information Security (ENISA).

Noul IoT Security Test Lab se află în apropierea Universității din Groningen.

Un raport recent realizat de Zscaler arată că dispozitivelor IoT le lipsește măsuri de securitate de bază, precum criptarea, scrie securityportal.ro.

Un nou raport care a analizat milioane de conexiuni ale dispozitivelor IoT din rețele companiilor a descoperit că peste 40% dintre ele nu criptează informațiile transmise. Asta înseamnă că un număr mare de astfel de dispozitive sunt expuse la atacuri de tipul man-in-the-middle (MitM), în care hackerii l-ar putea intercepta traficul pentru a fura sau manipula informațiile.

Share With: