HomeStiriSecuritate ITFBI recomandă păstrarea dispozitivelor inteligente(IOT) într-o rețea separată

FBI recomandă păstrarea dispozitivelor inteligente(IOT) într-o rețea separată

FBI recomandă păstrarea dispozitivele inteligente (IoT) într-o rețea separată, schimbarea parolelor setate din fabrică (implicit) și limitarea aplicației de mobil pentru administrarea unui dispozitiv IoT.

Dispozitivele IoT (Internet of Things) trebuie să fie conectate la o rețea WiFi separată, diferită de cea folosită pentru dispozitivele principale, cum ar fi laptopuri, computere desktop sau smartphone-uri.

Prin păstrarea echipamentelor IoT într-o rețea separată, orice dispozitiv „inteligent” compromis  nu va oferi unui atacator o cale de atac directă către dispozitivele primare ale utilizatorului – unde sunt stocate majoritatea datelor. Compromiterea unui dispozitiv din reteaua primară ar necesita un efort considerabil din partea atacatorului, conform monitor-agent.ro.

Totusi plasarea dispozitivelor primare și a dispozitivelor IoT în rețele separate nu este un lucru atât de ușor pentru utilizatorii obișnuiti. O soluție este folosirea micro-segmentării, o caracteristică regăsită în firmware-ul celor mai multe routere WiFi, care permite administratorilor de router să creeze rețele virtuale (VLAN). VLAN-urile se vor comporta ca diferite rețele chiar dacă rulează efectiv pe același router, precizează zdnet.com.

Share With: