HomeStiriBusiness & TehnologieÎncă o cameră Nest spartă de hackeri: Un bărbat a amenințat o familie că le răpește copilul
camerele-nest-erau-expuse-unor-vulnerabilitati-de-securitate

Încă o cameră Nest spartă de hackeri: Un bărbat a amenințat o familie că le răpește copilul

nest-ar-putea-prezenta-o-noua-camera-de-securitate-cu-o-rezolutie-4kO familie din Houston a fost amenințată de un hacker care le-a accesat camera video pe care o foloseau pentru a-și monitoriza locuința. Nest își sfătuiește clienții să își aleagă parole sigure.

Rigney, o familie din Statele Unite, a înregistrat un incident în care un hacker i-a amenințat că le răpește copilul. Cei doi soți dormeau când au auzit zgomote din cameră. Când au aprins lumina, camera Nest pe care o aveau în cameră a fost pornită și o voce de bărbat le-a spus să stingă lumina, precizează KPRC-TV, citată de securityinfowatch.com.

Apoi hackerul le-a spus că o să le răpească copilul și că se află în camera copilului. Cei doi și-au dat seama că bărbatul nu se afla de fapt în camera copilului lor, dar le-a accesat camera video conectată la Wi-Fi care are microfon și difuzor.

Nest a declarat că există cazuri în care utilizatorii camerelor refolosesc parolele care uneori sunt expuse în cadrul unor breșe de securitate. Nest declară că datele de autentificare ale utilizatorilor săi nu au fost implicate într-o breșă de securitate. Compania recomandă folosirea autentificării în doi pași pentru camerele de securitate și măsuri de securitate suplimentare.

Recent, un bărbat din statul Arizona, SUA, spune că a vorbit cu un hacker din gruparea Anonymous prin intermediul camerei de securitate pentru acasă de la Nest, scrie securityportal.ro.

Bărbatul a spus că acum câteva săptămâni a auzit vocea cuiva la el în casă și a descoperit că venea de la difuzorul camerei Nest. Hackerul i-a spus că face parte din gruparea Anonymous din Canada și l-a avertizat pe acesta cu privire la defectele de securitate ale Nest și produselor asemănătoare.

Camerele de securitate de la Nest sunt făcute pentru a ține la distanță persoanele rău intenționate, dar dacă utilizatorii nu sunt atenți, hackerii le-ar putea folosi pentru a le invada casa.

Share With: