HomeStiriBusiness & TehnologieUn bărbat susține că a vorbit cu un hacker prin intermediul camerei de securitate Nest
camerele-nest-erau-expuse-unor-vulnerabilitati-de-securitate

Un bărbat susține că a vorbit cu un hacker prin intermediul camerei de securitate Nest

camerele-nest-erau-expuse-unor-vulnerabilitati-de-securitateUn bărbat din statul Arizona, SUA, spune că a vorbit cu un hacker din gruparea Anonymous prin intremediul camerei de securitate pentru acasă de la Nest.

Camerele de securitate de la Nest sunt făcute pentru a ține la distanță persoanele rău intenționate, dar dacă utilizatorii nu sunt atenți, hackerii le-ar putea folosi pentru a le invada casa, conform fox10phoenix.com.

Deținătorul unei astfel de camere a descoperit că un alt bărbat care susținea că este un hacker i-a putut accesa sistemul de securitate pentru acasă. Andy Gregg a cumpărat camera pentru securitatea casei.

Gregg a spus că acum câteva săptămâni a auzit vocea cuiva la el în casă și a descoperit că venea de la difuzorul camerei Nest. Acesta i-a spus că este un hacker al grupării Anonymous din Canada și l-a avertizat pe Gregg cu privire la defectele de securitate ale Nest și produselor asemănătoare.

Între timp, Nest a publicat o declarație în care spune că există cazuri în care clienții companiei folosesc aceleași parole care au fost expuse în cadrul unor breșe de securitate făcute publice.

Când altcineva are acces la camera de securitate te poți simți mult mai puțin în siguranță. Așa a fost și în cazul lui Gregg. El spune că se afla seara în curtea din spatele casei când a auzit o voce care venea din casă. Îngrijorat că cineva i-a intrat în casă, Gregg a descoperit că vocea venea de la Nest IQ Cam, care era poziționată în fața ferestrei din fața casei, relatează digitaltrends.com.

Hackerul i-a spus lui Gregg că unele informații private ale sale au fost compromise. Hackerul i-a spus că nu poate vedea locația sa exactă sau imaginile video înregistrate de cameră, dar că ar fi ușor pentru cineva motivat să facă asta. Pentru a dovedi că spune adevărul, hackerul i-a citit câteva parole folosite de Gregg pentru diferite site-uri web.

Gregg a decis să nu mai folosească camera de securitate și și-a schimbat parolele compromise.

Share With: