HomeStiriBusiness & TehnologieAngajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale clienților
Angajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale clienților

Angajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale clienților

Angajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale cliențilorAngajații Amazon din România și nu numai vizionează înregistrările camerelor de supraveghere video ale clienților care folosesc Cloud Cam.

Cloud Cam este un sistem de securitate oferit de companie prin care îți poți monitoriza foarte ușor locuința. Despre sistem, Amazon spune că oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți ține casa sub supraveghere chiar și de la distanță. Aceasta funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale, însă aceasta este ajutată, la rândul ei, de angajații firmei, scrie playtech.ro.

Zeci de angajați din România și India ar monitoriza conținutul înregistrărilor capturate de camerele de supraveghere Amazon. Asta spun cinci foști angajați ai companiei. Astfel, fragmentele video sunt folosite pentru a antrena algoritmii de inteligență artificială de care Cloud Cam are nevoie pentru a putea înțelege ce se întâmplă. Astfel, ar putea distinge între o amenințare reală, cum ar fi un jaf, sau o alarmă falsă, doi copii care se joacă.

Informațiile vin în contextul unor investigații mai largi la nivel mondial în privința protejării vieții intime a consumatorilor, scrie libertatea.ro.

O știre asemănătoare a apărut recent legată tot de către Amazon și tot despre angajații din România. Aceștia ascultă conversațiile utilizatorilor cu asistentul virtual Alexa, scopul fiind îmbunătățirea acestuia. Ulterior, presa a scris că și în cazul Google și Apple se întâmplă același lucru, respectiv faptul că o serie de angajați și contractori ascultă conversații private.

De asemenea, o echipă a Amazon transcrie și adnotează comenzile înregistrare de asistentul digital Alexa, a raportat Bloomberg în aprilie, conform bloomberg.com.

Tehnologia este departe de a fi infailibilă. Cloud Cam trimite alerte chiar și când o hârtie este mișcată de vânt. Siri de la Apple și Alexa de la Amazon încă nu disting clar ocazional comenzile vocale. Într-o bună zi, inginerii vor scăpa de aceste neajunsuri, dar acum inteligența artificială are nevoie de foarte multă asistență umană.

La un moment dat, într-o zi obișnuită, angajații Amazon adnotau aproximativ 150 de înregistrări video, care de obicei aveau între 20 și 30 de secunde lungime, conform persoanelor care au cerut păstrarea anonimatului pentru a vorbi despre programul intern.

Imaginile video veneau de la angajații care se ocupă cu testarea, a precizat un purtător de cuvânt al Amazon, precum și de la utilizatori ai Cloud Cam care trimit clip-urile video care au generat notificări inexacte și o calitate scăzută a imaginilor video. Purtătorul de cuvânt a precizat că numai dacă clientul nu trimite clipul video pentru depanare, atunci clientul este singurul care poate vedea imaginile.

Bloomberg a raportat că unele clipuri video ar include imagini sensibile, precum cazuri rare în care oamenii fac sex. Aceste clipuri sensibile sunt eliminate și nu sunt folosite pentru a antrena inteligența artificială folosită de cameră. În plus, publicația spune că în ciuda securității puternice din jurul acestui proces de revizuire a imaginilor Cloud Cam, angajații ar fi împărtășit imaginile cu alte persoane, scrie cnet.com.

Share With: