HomeStiriBusiness & TehnologieEverseen, o companie din Irlanda, ajută magazinele să își monitorizeze stocul
Angajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale clienților

Everseen, o companie din Irlanda, ajută magazinele să își monitorizeze stocul

Angajații Amazon din România vizionează înregistrările video ale cliențilorEverseen, o companie din Irlanda, ajută magazinele, printre care și lanțul de magazine Walmart din Statele Unite, să își monitorizeze stocul.

Gigantul Walmart din Statele Unite a dezvăluit că lucrează cu o companie din Cork, Irlanda, care folosește inteligența artificială pentru a ajuta la depistarea hoților și a erorilor de scanare, precizează checkout.ie.

Conform Irish Independent, lanțul de magazine Walmart, care deține și Asda în Marea Britanie, a dezvăluit că lucrează cu Everseen, printre alte companii, pentru a furniza un software de prevenire a pierderilor în aproximativ 1.000 de magazine, în ultimii doi ani.

Everseen a fost înființată în 2008 de fiul unui vânzător din Cork care voia să rezolve problema pierderilor suferite de magazine de pe urma furturilor și a erorilor de scanare. Alan O’Herlihy, fondatorul și CEO-ul Everseen, a confirmat anterior că software-ul său este folosit de unele magazine de top, dar nu a putut confirma care sunt acestea.

Expertiza Everseen se folosește de camere pentru a supraveghea zonele unde sunt amplasate casele de marcat și aparatele de scanare automată și poate detecta când casierul uită din greșeală să scaneze un produs și îi poate alerta să scaneze produsele încă o dată, scrie aidevelopmenthub.com.

Pe lângă Walmart, tehnologia Everseen este folosită și în mai multe magazine din Irlanda.

În prezent, Everseen pregătește inteligența artificială pentru a recunoaște comportamente umane suplimentare. Alan sper că Everseen va putea detecta dacă clienții se confruntă cu achiziționarea de prea multe produse și apoi să alerteze lucrătorii comerciali pentru a ajuta clienții. De asemenea, Everseen ar putea spera să se transforme într-un serviciu foarte eficient  și suficient pentru ca să nu mai fie nevoie de o scanare a produselor la casa de marcat.

Alan spune că ideea de a crea un software care să analizeze imaginile video din magazin i-a venit după ce un agent de securitate din domeniul retail i-a analizat câteva ore de înregistrări video. Alan dorea să afle de ce o afacere pe care o deschisese în 2005 a dat greș.

Alan era hotărât să creeze un software de inteligență artificială care să îmbunătățească domeniul retail. În 2009, Alan spune că a mers la Universitatea din Dublin, la facultatea Science Foundation. Acolo a întâlnit un student român care i-a spus că în Timișoara are o companie care realizează imagistică pe computer (precursorul inteligenței artificiale). Realizau sisteme de viziune nocturnă pentru mașini și aveau peste 1.000 de angajați, citează echolive.ie.

Apoi Alan spune că a mers la Universitatea din Timișoara și a angajat trei profesori români care s-au alăturat Everseen.

Everseen are acum birouri în Cork, New York, România și Serbia, dar și planuri de extindere prin deschiderea unui birou în Miami.

Principalul motiv pentru care am ales Timisoara a fost directorul nostru tehnic. El a venit la Universitatea din Dublin, iar noi am primit o finantare de la guvernul irlandez, cand am pornit Everseen, si am colaborat cu universitatea. Asa ne-am cunoscut. CTO-ul, Bogdan Ciubotaru, este din Arad si avea o multime de conexiuni la Timisoara, mai ales la Universitatea Politehnica, iar noi eram in cautarea unor oameni cu experienta. In Timisoara sunt mai multe companii si exista experienta in domeniu. Astfel, ni s-a spus sa venim la Timisoara si pentru ca sunt mici costurile. Noi am spus ca nu ne intereseaza costurile, ci sa facem lucrurile sa functioneze”, a spus fondatorul Everseen, Alan O’Herlihy, citat de opiniatimisoarei.ro.

Share With: