HomeStiriSecuritate FizicaDespre furturile din magazine de telefoane mobile
Despre furturile din magazine de telefoane mobile

Despre furturile din magazine de telefoane mobile

Despre furturile din magazine de telefoane mobileAgenții de pază ai magazinelor au trăit povești interesante în ceea ce privește furturile din magazinele care vând telefoane mobile.

Unul dintre paznicii din Shopping City Sibiu are o poveste demnă de filmele cu „marile jafuri”. În urmă cu câțiva ani, Liviu se plimba prin mall, era noapte și magazinele erau deja închise. A auzit un zgomot dintr-o parte a clădirii, „în mall nu se prea întâmplau multe noaptea”, spune el. S-a întors din direcția în care mergea și s-a îndreptat repede spre locul de unde se auzea gălăgia. La reprezentanța Vodafone din Shopping City Sibiu, pe vremea aceea situată aproape de intrarea în mall, erau doi oameni. „Cumva au reușit să se urce pe mall și efectiv au intrat prin acoperiș direct în Vodafone”, spune acum amuzat Liviu, care nu mai este paznic de câțiva ani, dar își amintește cu zâmbetul de buze despre „inventivitatea” românului. Din păcate, paznicul nu știe ce s-a întâmplat mai departe pentru că poliția a preluat cazul, relatează turnulsfatului.ro.

Dar și magazinele din Republica Moldova au fost vizate recent de hoți. Timp de o lună, mai multe magazine de telefoane mobile din orașele din nordul Republicii Moldova au fost sparte de aceeași grupare de hoți, conform telegraph.md.

La data de 11 octombrie, a fost spart magazinul „Expert Moldtelecom Shop” din orașul Rîșcani. Hoții au încuiat agenții de pază în oficiu, blocându-i preț de 16 minute în care aceștia nu au putut să iasă.

Pe data de 15 octombrie, a fost înregistrat un furt în orașul Glodeni. Hoții au spart magazinul „Moldova Mobile Shop”. Și în acest caz hoții au acționat precaut, tăind cauciucurile la mașina Pazei de Stat astfel împiedicând agenții de pază să reacționeze la declanșarea alarmei.

În noaptea de 19 noiembrie, a fost spart magazinul „Enter” din orașul Edineț. De data aceasta, au fost sparte cauciucurile la mașinile de poliție și au legat cu o sârmă porțile la parcarea de tip închis, astfel împiedicând ca aceștia să ajungă la timp la locul faptei. Doar din magazinul „Enter” de la Edineț, au furat în telefoane mobile în valoare aproximativă de 600.000 lei moldovenești. Au luat doar cutiile cu Gadget-uri cele mai scumpe din depozitul magazinului, și nu s-au atins de vitrină sau aparat de casă. Pentru a pătrunde în magazin, au tractat gratiile cu un automobil. Mai mulți taximetriști au fost martori la furt, dar nu au reacționat în nici un fel.

Share With: