HomeStiriSecuritate FizicaJaf armat la un magazin din Cluj: Angajata a fost rănită
Jaf armat la un magazin din Cluj: Angajata a fost rănită

Jaf armat la un magazin din Cluj: Angajata a fost rănită

Jaf armat la un magazin din Cluj: Angajata a fost rănităUn bărbat mascat și înarmat cu un cuțit a încercat, luni, 18 noiembrie, în jurul orei 20:00, să jefuiască un magazin, dar vânzătoarea s-a opus.

Luni seara, 18 noiembrie, în jurul orei 20:00, polițiștii clujeni au fost sesizați prin intermediul unui apel la 112 cu privire la faptul că, la intersecția străzilor Constantin Brâncuși cu strada Lăcrimioarelor, din Cluj-Napoca, a intrat într-un magazin o persoană de sex masculin care purta o cagula și, sub amenințarea vânzătoarei cu un cuțit, a încercat să sustragă bani, informează dej24.ro.

În ajutorul vânzătoarei a intervenit o persoana care se afla în zona. La scurt timp a ajuns și patrula din cadrul Secției 3 Poliție, bărbatul fiind încătușat.

Imediat după sesizare, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Serviciului Criminalistic s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului pentru clarificarea aspectelor sesizate, precizează IPJ Cluj.

Astfel, s-a stabilit că, în jurul orei 20:00, un tânăr care avea fața acoperită cu o cagulă a pătruns într-un magazin situat la intersecția străzilor Constantin Brâncuși și Lăcrimioarelor, din Cluj-Napoca, și a agresat-o pe vânzătoare, cerându-i încasările.

În ajutorul femeii au intervenit persoane care se aflau în zonă și l-au imobilizat pe tânăr. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție l-au încătușat pe tânăr imediat cum au ajuns la fața locului. Astfel, s-a stabilit că este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată sub forma tentativei, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Acesta urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

La data de 21 noiembrie 2019, patru cetățeni care au dat dovadă de mult curaj, de inițiativă și spirit civic au fost invitați la sediul inspectoratului pentru a împărtăși experiența prin care au trecut și, nu în ultimul rând, pentru a fi felicitați, informează Inspectoratul de Poliție Cluj.

În semn de apreciere, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj le-a înmânat acestora insigna unității noastre și diplome de merit.

Cei patru clujeni au demonstrat că munca în echipă îmbinată cu mult curaj și spirit civic conduce la deznodăminte pozitive. Astfel, când angajata magazinului a opus rezistență și nu s-a conformat cererilor bărbatului a fost observată de o tânără care se afla în zonă. Aceasta nu a stat nicio clipă pe gânduri și a alertat persoanele din jur, concomitent cu anunțarea polițiștilor. Astfel, doi bărbați au intervenit și au reușit să-l imobilizeze pe tâlhar, iar patrula de poliție sosită la fața locului l-a încătușat și condus la sediu.

Share With: