HomeStiriSecuritate ITD-Link acceptă să îmbunătățească securitatea smart home ca urmare a unui proces
D-Link acceptă să îmbunătățească securitatea smart home ca urmare a unui proces

D-Link acceptă să îmbunătățească securitatea smart home ca urmare a unui proces

D-Link acceptă să îmbunătățească securitatea smart home ca urmare a unui procesD-Link acceptă să îmbunătățească securitatea smart home ca urmare a unui proces intentat de Comisia Federală pentru Comerț a statelor Unite.

D-Link Systems, un cunoscut producător de routere, camere web și alte dispozitive conectate, a căzut de acord să lanseze un program software de securitate cuprinzător ca urmare a unei plângeri a Comisiei Federale pentru Comerț din Statele Unite, care spune că nu își protejează în mod adecvat utilizatorii împotriva hackerilor, scrie news.yahoo.com.

Plângerea, completată inițial în 2017, a contestat faptul că compania susținea că produsele sale sunt sigure. În realitate, susține Comisia Federală pentru Comerț, defecte de securitate ușor de găsit au lăsat expuse informațiile clienților, inclusiv imagini video și înregistrări audio, vulnerabile, ani de zile.

Am dat în judecată D-Link pentru securitatea routerelor și a camerelor IP ale sale,  iar aceste erori de securitate riscau expunerea celor mai sensibile informații personale ale utilizatorilor la ochii curioșilor”, a declarat, marți, Andrew Smith, director al Biroului pentru protecția consumatorului din cadrul  Comisiei Federale pentru Comerț, conform cnet.com.

Conform Comisiei Federale pentru Comerț, D-Link nu a reușit să ofere nici măsuri de securitate software de bază, precum testarea și remedierea unor defecte de securitate bine cunoscute și ușor de prevenit, inclusiv date de autentificare care nu puteau fi modificate, precum și stocarea datelor de autentificare pe mobil fără criptare.

D-Link va fi obligată și să realizeze o monitorizare continuă a defectelor de securitate, să emită actualizări firmware automate și să accepte rapoarte despre vulnerabilități de la cercetători în securitate independenți.

În plus, D-Link este obligată ca timp de 10 ani să obțină evaluări bianuale, independente, de la terțe părți, ale programului său de securitate software”, a mai declarat Comisia Federală pentru Comerț.

În cele 30 de luni de când Comisia Federală pentru Comerț a SUA a dat în judecată D-Link, hackerii au continuat să profite de greșelile făcute în trecut de producătorul de componente hardware. În iunie 2018, hackerii din spatele botnet-ului Satori au început să exploateze o vulnerabilitate critică a hardware-ului D-Link care era folosit de clienți ai Verizon și ai altor furnizori de servicii de Internet.

Share With: