HomeStiriSecuritate FizicaPuncte de verificare a securității de pe unele aeroporturi americane, afectate de blocajul guvernamental
trei-aeroporturi-din-marea-briatanie-au-eliminat-scanarile-de-securitate

Puncte de verificare a securității de pe unele aeroporturi americane, afectate de blocajul guvernamental

personalul-de-securitate-al-aeroportului-el-prat-din-barcelona-planuieste-o-greva-de-24-de-oreBlocajul guvernamental din Statele Unite afectează și verificările de securitate de pe unele aeroporturi.

După ce a afectat securitatea unor site-uri guvernamentale, impactul blocajului guvernamental din Statele Unite a afectat și călătorii de pe cel mai ocupat aeroport din lumea, luni dimineața, mulți dintre călători așteptând până la o oră și jumătate la punctele de verificare a securității de pe aeroportul internațional Hartsfield-Jackson, conform ajc.com.

Întârzierile uriașe au făcut ca unii să își rateze zborurile, iar cozile s-au întins atât de mult încât au depășit ghișeele de procurare a biletelor și locul de ridicare al bagajelor.

Pe lângă aeroportul din Atlanta, alte aeroporturi din Houston și Miami și-au închis temporar unele terminale. Angajații TSA muncesc fără plată din cauza blocajului guvernamental din 22 decembrie și nu și-au primit salariul care trebuia să fie plătit vinerea trecută. Reprezentanții personalului de securitate care lucrează în aeroporturi a precizat săptămâna trecută că unii lucrători și-au dat deja demisia, iar alții nu s-au prezentat la locul de muncă.

Transportation Security Administration (TSA) se luptă cu un absenteism în creștere. De aceea, a anunțat pe Twitter, luni, că pentru a rezolva problema lipsei de personal, în cazul în care nu se poate rezolva local, va reloca unii angajați la nivel național, conform bloomberg.com.

De asemenea, TSA a precizat că va anunța când punctele de verificare a securității vor fi închise pentru ca pasagerii să își poată planifica călătoriile în funcție de asta.

Aeroportul internațional George Bush din Houston a închis singurul punct de verificare a securității și singurul ghișeu unde se vindeau bilete de la Terminalul B din cauza problemelor de personal, duminică. Pasagerii care foloseau Terminalul B au fost redirecționați către alte două terminale.

Share With: