HomeStiriSecuritate ITO nouă funcție de securitate a Instagram blochează aplicațiile terțe
O nouă funcție de securitate a Instagram blochează aplicațiile terțe

O nouă funcție de securitate a Instagram blochează aplicațiile terțe

O nouă funcție de securitate a Instagram blochează aplicațiile terțeO nouă funcție de securitate a Instagram permite utilizatorului să blocheze mai ușor aplicațiile care vor să îți acceseze contul.

Instagram va adăuga o nouă funcție care face mai ușoară verificarea aplicațiilor terțe care au acces la cont și ce informații sunt împărtășite cu acestea, anunță compania. această funcție se va lansa treptat în următoarele șase luni, scrie mashable.com.

Cu această schimbare, Instagram introduce controale asemănătoare cu cele de pe Facebook pentru aplicațiile care cer permisiunea de a accesa contul utilizatorului. Prima dată când folosești una dintre aceste aplicații (Instagram spune că de obicei este vorba de aplicații pentru imprimarea pozelor care te roagă întâi să imporți imaginile din cont) vei vedea un ecran de autorizare care te informează exact ce informații cere aplicația.

Formatul este asemănător funcției „Loghează-te cu Facebook” – oferă o scurtă trecere în revistă a ceea ce cere aplicația. În plus, Instagram face mai ușoară vizualizarea aplicațiilor care au fost autorizate înainte și permite eliminarea lor. În secțiunea principală a meniului de setări, meniul „Apps and Websites” din secțiune de securitate permite descoperirea aplicațiilor care au fost conectate și eliminarea lor.

Odată cu creșterea numărului de aplicații care cer permisiunea de importa pozele de pe Instagram, poate fi dificilă urmărirea aplicațiilor care au acces la cont. Pentru ca procesul să fie mai clar, Instagram adaugă această nouă funcție de securitate, scrie theverge.com.

Ceea ce este ciudat este faptul că implementarea funcției va dura până la șase luni, ceea ce este o perioadă neobișnuit de lungă. De obicei, Instagram implementează în câteva săptămâni o nouă funcție pentru Instagram Story.

Noua funcție de securitate vine după ce Instagram a anunțat, luna aceasta că introduce un nou instrument pentru a ajuta la prevenirea atacurilor de phishing. Prin urmare, dacă primiți un e-mail care susține că este din partea Instagram, acesta poate fi verificat prin intermediul funcției „Emails from Instagram” din meniul de securitate din setări. Această funcție listează fiecare e-mail care a fost trimis în ultimele 14 zile, scrie theverge.com.

Atunci actualizarea s-a făcut imediat. De asemenea, meniul împarte e-mailurile în două categorii: de securitate și „altele”.

Share With: