HomeStiriSecuritate FizicaJaf la o primărie din Iași: Hoții au furat banii din două seifuri
seif-cu-8-000-de-lei-furat-din-depozitul-unei-firme-de-curierat

Jaf la o primărie din Iași: Hoții au furat banii din două seifuri

seif-cu-8-000-de-lei-furat-din-depozitul-unei-firme-de-curieratTrei hoți mascați au furat banii de salarii și cei din taxe și impozite din două seifuri ai unei primării din județul Iași. Prejudiciul se ridică la aproximativ 160.000 de lei.

Reprezentanţii Primăriei Țibana, judeţul Iaşi, au formulat o sesizare la Poliţie după ce au constatat că persoane necunoscute au furat o sumă importantă de bani din instituţie.Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, furtul a avut loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, fiind sesizat de autorităţile locale a doua zi. Primarul a fost cel care a anunţat Poliţia despre furt, scrie adevarul.ro.

Un seif din primărie a fost spart cu un levier iar un altul a fost furat cu totul de hoţi. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 160.000 de lei.

Primarul comunei Ţibana, Gheorghe Rotaru, a precizat că hoţii au fost surprinşi de camerele de supraveghere, fiind vorba de trei persoane, care purtau cagule. „Doi au intrat în primărie şi unul a stat de pază, la intrare.”

În ziua de 11 ianuarie, în jurul amiezii, aproximativ ora 14, contabilul primăriei a venit de la Iaşi cu salariile şi idemnizaţiile consilierilor locali. Doar câţiva au apucat să le ia, deoarece ceilalţi se aflau deja acasă, fiind program scurt, iar afară viscolea, conform ziaruldeiasi.ro.

În jurul orei 21, camerele de supraveghere au înregistrat un bărbat care „dă târcoale“ imobilului, pe întuneric.
Totul durează vreo oră, începând de la 21. Atunci au început filajul. Apoi, în jurul orei 21.30 au încercat să intre în Primărie printr-un birou din spate. Nu au reuşit decât să intre în acel birou, însă nu au putut sparge uşa care dă spre hol. Apoi, au renunţat şi au intrat pe o fereastră de pe hol, la ora 22.50. În interior nu au stat decât 10 minute. Au ieşit repede afară, la ora 22.02“, a declarat angajatul primăriei pentru Ziarul de Iași.

Hoţii au apucat să împingă seiful de 200 de kilograme vreo zece metri prin curtea primăriei, când şi-au dat seama că vine cineva. Au lăsat seiful unde era, lângă maşina primăriei, apoi s-au ascuns după autoturism. Cel care intrase în curtea primăriei era un angajat care venise împreună cu soţia să alimenteze cu lemne centrala termică a imobilului. Acesta a mers în magazia centralei, a aprins becul, a pus lemne, apoi a ieşit şi a observat că lumina de veghe din imobil este stinsă. A intrat, a aprins becul, apoi a închis uşa şi a plecat. Aşa cum a venit, şi la plecare a trecut pe lângă seiful plin cu bani scos de către hoţi, din primărie, însă nu a observat nimic ieşit din comun.

Hoţii au cărat seiful până au ieşit din raza vizuală a camerelor de supraveghere. Acesta a fost găsit apoi, la 300 de metri de primărie, aproape de intersecţia cu drumul spre Mădârjac, în zăpadă, spart.

Nu avem paznici în primărie, şi să vă spun de ce. Avem camera de supraveghere, avem alarmă, şi am trei angajaţi care locuiesc în faţa Primăriei“, a precizat primarul.

Hoții au furat aproximativ 150.000 de lei din seiful de 200 de kilograme, iar din cel aflat în casierie, mai mic, suma de 10.000 de lei, colectaţi din taxe şi impozite.

Share With: