HomeStiriBusiness & TehnologieSUA pun pe o listă neagră companii de supraveghere video din China
SUA pune pe o listă neagră companii de supraveghere video din China

SUA pun pe o listă neagră companii de supraveghere video din China

SUA pune pe o listă neagră companii de supraveghere video din ChinaStatele Unite pune pe o listă neagră companii de supraveghere video din China, printre care și Hikvision, pentru abuzuri asupra drepturilor omului.

Statele Unite au înscris 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze pe lista lor neagră, reproşându-le că sunt implicate în campania autorităţilor de represiune cu ţintă în special minoritatea musulmană uigură, a anunţat luni Departamentul american al Comerţului într-un comunicat, relatează AFP, preluat de Agerpres și citat de radiochisinau.md.

„Guvernul american şi Departamentul Comerţului nu pot şi nu vor tolera suprimarea brutală a minorităţilor etnice din întreaga Chină”, a justificat, citat în document, secretarul american al comerţului, Wilbur Ross. Aceste organizaţii vor fi private de posibilitatea de a importa produse din Statele Unite.

Între aceste entități se află o societate specializată în supraveghere video, Hikvision, dar și companii din domeniul inteligenței artificiale ca Megvii Technology și SenseTime, potrivit unui document oficial care urmează să fie făcut public miercuri. Ele sunt sancționate din cauza participării la reprimarea uigurilor în regiunea chineză Xinjiang, scrie profit.ro.

Biroul Securității Publice al regiunii semiautonome, alte 19 agenții guvernamentale și opt întreprinderi sunt vizate de către Departamentul american al Comerțului, potrivit Reuters.

Cele 28 de entități ar fi fost implicate în violarea drepturilor omului și abuzurile în implementarea campaniei chineze de represiune, detenție și supraveghere a uigurilor, cazacilor și altor membrii ai comunității musulmane din regiunea Xinjian, scrie theverge.com.

O altă companie producătoare de camere de supraveghere inclusă în lista neagră este Dahua Technology. Lista mai include și compania de recunoaștere a vorbirii iFlytek.

Statele Unite nu au dat mai multe detalii cu privire la acuzații în afară de a spune că activitățile sunt împotriva politicilor externe ale Statelor Unite. Dar se știe că China a lansat un mecanism de supraveghere video pentru monitorizarea și îngrădirea grupurilor minoritare din Xinjian.

Share With: