HomeStiriBusiness & TehnologieSenzorul de amprentă al Nokia 9 ar putea fi păcălit cu un pachet de gumă
Senzorul de amprentă al Nokia 9 ar putea fi păcălit cu un pachet de gumă

Senzorul de amprentă al Nokia 9 ar putea fi păcălit cu un pachet de gumă

Senzorul de amprentă al Nokia 9 ar putea fi păcălit cu un pachet de gumăO nouă actualizare a Nokia 9 PureView a avut un impact negativ prin faptul că permite deblocarea telefonului folosind amprente neînregistrate în sistem și chiar un pachet de gumă de mestecat.

Săptămâna trecută, Nokia 9 PureView a primit o actualizare care ar fi trebuit să grăbească procesul de identificare al amprentelor, dar în schimb a făcut ca problema să devină mai gravă. Actualizarea a început să fie distribuită pe 19 aprilie și includea ajustări ale senzorului de amprentă pentru a-l face să funcționeze mai repede. Utilizatorii și persoanele care au testat telefonul s-au plans anterior de viteza senzorului în comparație cu alți senzori, scrie 9to5google.com.

TechAltar a menționat pe Twitter, la sfârșitul săptămânii trecute că senzorul de amprentă al Nokia 9 PureView realiza autentificări greșite ciudate.

HMD Global, societatea- mamă a Nokia, a declarat că investighează problema senzorului de amprentă al Nokia 9 semnalată de utilizatori, scrie androidauthority.com.

HMD l-a contactat pe utilizatorul contului de Twitter TechAlter pentru a-l informa că investighează această problemă. Între timp, Juho Sarvikas, Chief Product Officer al HMD, l-a contactat pe Decoded Pixel, un utilizator de Twitter care a postat un video în care demonstrează cum poate fi deblocat telefonul cu un pachet de gumă de mestecat. Sarvikas a precizat că HMD nu a putut face același lucru și a întrebat dacă ar putea face schimb de dispozitive pentru a vedea care este problema de pe telefonul din clipul video.

Încă nu se știe cât de răspândită este problema și ce o cauzează, deși pare să fie foarte răspândită. Rămâne de văzut dacă HDM va putea rezolva problema nou-apărută și cea legată de viteza de recunoaștere a amprentei.

Acesta nu este singurul senzor de amprentă pentru smartphone care a fost păcălit. La începutul lui aprilie, utilizatorul darkshark, a prezentat pe Imgur un experiment prin care a încercat să păcălească cititorul de amprente al Samsung Galaxy S10 cu o amprentă printată tridimensională a degetului său. Procesul a constat în următorii pași: a făcut o poză a amprentei sale pe un pahar de vin, a procesat-o în Photoshop. Din ea a făcut un model tridimensional cu ajutorul 3D Max. După 13 minute de printare a modelului și mici modificări a obținut o versiune a amprentei sale cu care a putut păcăli senzorul telefonului, conform securityportal.ro.

Ca urmare a acestei dezvăluiri, Samsung a emis o actualizare de securitate pentru senzorii de amprentă ai Galaxy S10 și Galaxy S10+. Actualizarea este important, fiind considerată urgentă de către companie, pentru a îmbunătății securitatea dispozitivelor și în special a cititorului de amprente, conform securityportal.ro.

Share With: