HomeStiriBusiness & TehnologieSamsung emite o actualizare de securitate pentru senzorul de amprentă al Galaxy S10
samsung-nu-va-mai-oferi-actualizari-de-securitate-pentru-anumite-modele-de-smarphone

Samsung emite o actualizare de securitate pentru senzorul de amprentă al Galaxy S10

ancom-telefonia-si-internetul-mobil-cele-mai-afectate-de-incidente-de-securitateSamsung emite o actualizate pentru securitatea biometrică a dispozitivelor Galaxy S10 și Galaxy S10+ pentru a îmbunătăți performanța senzorului ultrasonic pentru amprentă.

Aproape la o săptămână după ce s-a aflat că senzorul ultrasonic pentru amprente este vulnerabil la un atac care ar permite deblocarea telefonului folosind amprente printate 3D, o actualizare de 6,9MB este descărcată prin intermediul aplicației Galaxy Store, nu prin o actualizare a versiunii software, și este instalată fără a necesita o repornire a sistemului, precizează biometricupdate.com.

Detaliile despre actualizare menționează că este destinată amprentelor. Galaxy S10e, care are un senzor capacitiv pentru amprente, în locul senzorului ultrasonic, nu pare să primească această actualizare.

Actualizarea este important, fiind considerată urgentă de către companie, pentru a îmbunătății securitatea dispozitivelor și în special a cititorului de amprente, scrie androidpit.com.

AndroidPIT spune că nu a observat vreo îmbunătățire a vitezei de scanare și recunoaștere a amprentei, care pare să fie mai mică față de alți senzori pentru amprentă folosiți de competiție. Actualizarea se poate descărca în urma unei notificări primite prin intermediul Galaxy Store. Dacă aceasta nu a apărut, aceasta ar putea fi declanșată din aplicația Galaxy Store de la secțiunea Profile din Menu.

Actualizarea ar fi disponibilă doar pentru dispozitivele Galaxy S10 care folosesc procesorul Exynos. Actualizare a fost emisă pentru dispozitivele Galaxy S10 și S10+ care folosesc rețelele T-Mobile și Verizon, iar utilizatorii rețelelor mobile Sprint și AT&T ar trebui să primească în curând actualizarea, precizează theandroidsoul.com.

Una dintre funcțiile importante anunțate pentru noile Samsung Galaxy S10 și S10+ a fost scanerul de amprentă ultrasonic integrat în ecran. Acest tip de senzor captează amprenta într-un format 3D unic, ceea ce ar asigura faptul că nimeni în afară de titularul telefonului l-ar putea debloca. Dar cu toate acestea, un cercetător în securitate a reușit să păcălească scanerul într-un fel, conform securityportal.ro.

Într-o postare pe Imgur, utilizatorul darkshark, a prezentat un experiment prin care a încercat să păcălească cititorul de amprente al Samsung Galaxy S10 cu o amprentă printată tridimensională a degetului său și a reușit.

Share With: