HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea locurilor publice îmbunătățită de noi scanere de securitate

Securitatea locurilor publice îmbunătățită de noi scanere de securitate

Un startup din domeniul securității vrea să îmbunătățească securitatea locurilor publice cu ajutorul unor noi scanere de securitate ce folosesc inteligența artificială.

Compania de securitate Waltham vrea să îmbunătățească securitatea în locurile publice, de la stadioane la săli de concerte, scrie bostonherald.com.

„Am pornit proiectul Evolv deoarece am văzut nevoia de a regândi securitatea fizică, în special pentru spațiile aglomerate și țintele ușoare,” a declarat Mike Ellenbogen, director executiv al Evolv Technology. „Există o nevoie reală de a scana mai mulți oameni, mai repede, mai sigur pentru locațiile care trebuie să scaneze mulțimi mari de oameni.”

Sistemul de securitate Evolv evită să semene cu detectoarele de metale standard, fiind o combinație a detecției millimeter wave, recunoaștere facială și inteligență artificială. Asta înseamnă că participanții la un eveniment pot intra printr-un punct de verificare a securității fără să își golească buzunarele.

Software-ul și senzorii pot detecta o armă de foc sau explozibili și poate trimite alerte personalului de securitate dacă cineva are obiecte interzise.

Tehnologia Evolv este folosită în mai mult de o sută de locuri publice, inclusiv aeroportul internațional din Oakland.

Timpul de așteptare pentru controlul de securitate din unele aeroporturi aglomerate din Statele Unite de obicei depășește jumătate de oră, dar poate dura și mai mult dacă persoanele care stau la coadă nu sunt pregătite și uită să își dea jos pantofii și să își pună separat electronicele.

Evolv Edge este o poartă de securitate înaltă de un metru cincizeci care folosește algoritmi machine learning, un sistem de recunoaștere facială și un senzor care folosește tehnologia millimeter wave pentru a scana corpul uman, scrie venturebeat.com.

Conform companiei, poarta de securitate Evolv Edge poate scana până la 600 de persoane pe oră față de 250 în cazul scanerelor corporale convenționale. este mai rapid deoarece nu are nevoie ca persoana verificată să încetinească, să ia o anumită poziție sau să își dea jos haina sau pantofii.

Ceea ce nu se știe sigur sunt ratele de detecție ale scanerului în comparație cu punctele de verificare tradiționale. Un raport TSA din 2015 a dezvăluit că investigatorii departamentului de securitate internă al SUA au reușit în proporție de 95% să strecoare arme și bombe false dincolo de controlul de securitate din aeroporturi.

Share With: