HomeStiriBusiness & TehnologieIHS: Piața globală de echipamente de supraveghere video va crește cu 9,3%
IHS: Piața globală de echipamente de supraveghere video va crește cu 9,3%

IHS: Piața globală de echipamente de supraveghere video va crește cu 9,3%

IHS: Piața globală de echipamente de supraveghere video va crește cu 9,3%Firma de cercetare IHS prevede o extindere a pieței de supraveghere video cu peste 9 procente în 2019, iar veniturile la nivel mondial vor ajunge la aproape 20 de miliarde de dolari.

Conform unui nou raport al IHS Markit, industria globală de echipamente de supraveghere video profesionale este pe cale să aibă încă un an puternic de creștere în 2019. Firma de cercetare prevede o extindere a pieței cu 9,3% în acest an condusă de o cerere pentru îmbunătățiri în securitate, siguranță publică și informații de business, scrie securityinfowatch.com.

În plus, previziunile IHS includ un venit la nivel mondial care va ajunge la aproape 20 de miliarde de dolari anul acesta, de la un pic peste 18 miliarde de dolari în 2018. Această performanță puternică continuă urmează câtorva ani de creștere impresionantă a pieței, incluzând creșteri de 9,3% și 8,7% în 2017 și respectiv 2018. Ultimii trei ani reprezintă un contrast puternic față de 2016, cu 3,9%, și 2015 cu 1,9%.

Ca și în anii anteriori, IHS a menționat că China are un rol semnificativ în extinderea pieței globale de echipamente de supraveghere video profesionale. Spre exemplu, în 2018, China a reprezentat aproape jumătate din afacerea globală, cu 45% din veniturile la nivel mondial. În plus, piața din China s-a extins cu 13,5% anul trecut. Excluzând China, IHS spune că piața globală a crescut cu doar 5 procente.

Pe plan public, guvernele investesc în echipamente de supraveghere video pentru a spori siguranța cetățenilor și pentru a echipa proiecte de oraș inteligent. În sectorul privat, companiile adaugă echipamente de supraveghere video pentru a combate infracțiunile și pentru a aduna noi tipuri de informații de afaceri”, spune Jon Cropley de la IHS, citat de electronicsweekly.com.

Pe lângă diferitele tipuri de camere, piața de echipamente de supraveghere video profesionale include o serie de alte produse, precum cele pentru înregistrarea video, analiză video și software de video management.

Deși rămâne fragmentată în comparație cu multe alte piețe, baza de aprovizionare cu echipamente de supraveghere video profesionale devine treptat mai concentrată. Primii 15 furnizori aveau o cotă din piața globală de 65% în 2018 față de 52% în 2014.

Piața de supraveghere video trece și al folosirea de camere de rețea, care sunt camere care au propria adresă IP și capacități integrate de conectare cu fir sau fără fir la rețea. Un total de 70% dintre camerele vândute în 2018 au fost camere de rețea. În același timp, numărul de camere CCTV HD, cunoscute și drept camere analog, a scăzut în 2018.

Share With: