HomeStiriSecuritate ITInfosys deschide un Centru de Securitate Cibernetică în București
Infosys deschide un Centru de Securitate Cibernetică în București

Infosys deschide un Centru de Securitate Cibernetică în București

Infosys deschide un Centru de Securitate Cibernetică în BucureștiFurnizorul de servicii de IT și consultanță Infosys, din India, deschide un Centru de Securitate Cibernetică în București.

Furnizorul de servicii de IT și consultanță Infosys, una dintre cele mai mari companii de outsourcing din India, deschide un centru de securitate cibernetică în București, o extindere a serviciilor furnizate prin intermediul unui centru de inovație digitală, inaugurat în luna martie a acestui an, scrie profit.ro.

Centrul de securitate cibernetică va furniza servicii complete de monitorizare și protecție cibernetică în timp real, 24/7, pentru a sprijini companii europene și globale în demersul lor de transformare digitală.

Compania indiană este prezentă pe plan local din 2008, prin intermediul Infosys Consulting SRL, deținută 100% de Infosys Consulting Holding AG din Elveția.

Infosys, lider global în consultanţă şi servicii digitale de ultimă generaţie, anunţă deschiderea unui Centru de Securitate Cibernetică în Bucureşti, relatează Agerpres, citând un comunicat al Infosys.

Centrul de Securitate Cibernetică va oferi servicii complete de monitorizare şi protecţie cibernetică în timp real, 24/7, pentru a sprijini companii europene şi globale în demersul lor de transformare digitală. Aceste servicii – ce includ monitorizare, managementul şi remedierea problemelor, depistarea ameninţărilor potenţiale, analize de securitate, descoperirea incidentelor şi modalităţi adecvate de reacţie – vor fi furnizate de specialişti certificaţi şi cu înaltă calificare în domeniul securităţii cibernetice. Serviciile oferite respectă în totalitate reglementările naţionale specifice“, se menţionează în comunicat.

Pe parcursul transformării lor digitale, companiile trebuie să asigure, în mod constant, un mediu securizat în care clienţii să aibă deplină încredere. Protecţia împotriva ameninţărilor cibernetice actuale şi viitoare este vitală. Fiecare afacere trebuie să fie, încă de la început, un mediu sigur şi să aibă o viziune cuprinzătoare asupra potenţialelor ameninţări din mediul informaţional, prin monitorizare constantă şi management. Centrele noastre de securitate cibernetică ajută companiile să prevină, să detecteze şi să răspundă atacurilor cibernetice dintre cele mai elaborate, permiţându-le astfel să îşi conducă afacerile din domeniul digital în deplină siguranţă“, a declarat Vishal Salvi, chief information security officer & head of Cyber Security Practice, Infosys.

Care este importanța unui astfel de centru?

Graba de a trece la tehnologia digitală reprezintă un risc pentru securitatea informațiilor companiei, conform unei cercetări realizate de firma de securitate cibernetică Thales și dată publicității anul acesta, conform securityportal.ro.

„2019 Thales Data Threat Report” este o cercetare realizată de IDC care explorează modul în care organizațiile se luptă să implementeze o securitate a informațiilor adecvata când adoptă și implementează noi tehnologii precum folosirea mai multor platforme cloud.

Dintre respondenții la studiu, 97% au spus că organizația lor deja trece printr-o transformare digitală. Respondenții au confirmat și că folosesc și expun anumite informații sensibile prin aceste medii. Organizațiile care au o abordare agresivă a transformării digitale sunt cele mai expuse riscului unei breșe de informații și surprinzător studiul a descoperit că mai puțin de o treime dintre respondenți (30%) folosesc criptarea între aceste medii.

Companiile fac trecerea la cloud sau către mai multe medii cloud cu ocazia transformării digitale, dar asta face ca protejarea informațiilor sensibile să fie din ce în ce mai complexă. Nouă din zece respondenți folosesc sau plănuiesc să folosească un tip de mediu cloud și 44% au numit complexitatea drept o barieră percepută în implementarea măsurilor de securitate adecvate.

Așadar, deschiderea Centrului de Securitate Cibernetică, care este menit să ajute la o transformare digitală în siguranță, reprezintă un plus pentru piața de securitate IT și compania care oferă aceste servicii.

Share With: