HomeStiriSecuritate ITSe extinde perioada actualizărilor de securitate Windows 7 pentru sistemele de vot din SUA
Se extinde perioada actualizărilor de securitate Windows 7

Se extinde perioada actualizărilor de securitate Windows 7 pentru sistemele de vot din SUA

Se extinde perioada actualizărilor de securitate Windows 7Microsoft a anunțat că va oferi actualizări de securitate gratuite pentru sistemele de votare federale certificate din Statele Unite, care folosesc Windows 7, pe perioada alegerilor din 2020.

Microsoft anunță că va oferi actualizări de securitate gratuite pentru sistemele de votare federale certificate care folosesc Windows 7 pe perioada alegerilor din 2020, chiar după ce compania încheie suportul pentru Windows 7, a precizat Tom Burt, Corporate Vice President, Customer Security & Trust, într-o postare pe blog.

Tom Burt menționează și de ce compania ajută clienții să treacă la noi sisteme de operare și de ce face această excepție. Windows 7 fusese lansat în 2009, iar un software creat pentru acea perioadă nu poate oferi același nivel de securitate ca un sistem de operare modern precum Windows 10. Când a fost lansat, Microsoft s-a angajat să susțină Windows 7 timp de zece ani și și-a ținut promisiunea, spune Burt.

De asemenea, am amintit clienților despre acest lucru pe parcurs, inclusiv, cel mai recent, în ianuarie și din nou în martie. Acest proces este similar cu modul în care am încheiat asistența pentru alte sisteme de operare în trecut, iar majoritatea clienților noștri au trecut deja la Windows 10”, spune Burt.

Pe măsură ce ne îndreptăm către alegerile din 2020, știm că există un număr relativ mic, dar încă semnificativ, de mașini de vot certificate care funcționează pe Windows 7. Știm, de asemenea, că tranziția la timp către mașinile care au sisteme de operare mai noi pentru alegerile din 2020 ar putea să nu fie posibilă din mai multe motive, inclusiv procesul îndelungat de certificare a mașinii de vot – proces la care lucrăm cu oficialii guvernamentali pentru a-l actualiza și a-l face mai agil.

Astfel, Microsoft anunță că pentru a proteja alegerile din 2020, va fi extinsă perioada de actualizări de securitate gratuite pentru Windows 7 în cazul sistemelor de vot federale care folosesc acest sistem de operare. Microsoft spune că va face asta până la sfârșitul lui 2020, în Statele Unite, dar și în alte țări democratice care au alegeri naționale în 2020 și își exprimă interesul. De asemenea, Microsoft colaborează cu principalii producători de mașini de vot care rulează Windows 7 pentru a se asigura că actualizările de securitate oferite acestor sisteme sunt un succes.

Share With: