HomeStiriSecuritate ITNvidia a remediat o problemă majoră de securitate
Nvidia a remediat o problemă majoră de securitate

Nvidia a remediat o problemă majoră de securitate

Nvidia a remediat o problemă majoră de securitateNvidia a emis o alertă de securitate pentru versiunile anterioare ale driver-elor de afișare. Compania a anunțat că a le-a actualizat pentru a remedia o problemă majoră de securitate.

Nvidia a emis recent o actualizare pentru driverele video GTX și RTX pentru Windows din cauza unor vulnerabilități serioase care ar putea permite atacatorilor să inițieze atacuri de tipul denial of service și/sau să obțină privilegii de administrator și de aici să compromită sistemul. Plăcile video Quadro și Tesla au fost și ele afectate, dar nu toate au primit o actualizare și multe dintre ele nu vor primi până pe 13 sau 20 mai, scrie tomshardware.com.

Problema de securitate CVE-2019-5675 este cea mai severă dintre cele trei raportate și este cauzată de o vulnerabilitate a kernel-ului unuia dintre driver-ele componente. Pe scurt, kernel-ul este o parte foarte importantă a driver-ului care are privilegii speciale asupra informațiilor pe care le poate accesa și schimba. Din cauza faptului că driver-ul nu sincronizează corect informațiile dintre diverse componente, un hacker sau un malware ar putea teoretic să obțină controlul asupra sistemului, să lanseze un atac de tipul denial of service asupra sistemului sau să colecteze informații, relativ ușor.

ThreatPost raportează conform buletinului de securitate al Nvidia că pe lângă problema de sincronizare a memoriei, software-ul care instala driver-ul conținea și el o problemă de securitate importantă. Programul încărca incorect sistemul DLL al Windows fără a valida semnăturile, scrie pcgamesn.com.

Asta înseamnă că utilizatorii de plăci video Nvidia trebuie să verifice dacă au cea mai nouă versiune a driver-ului instalată. versiunea actualizată este 430.64. Aplicația GeForce Experience ajută utilizatorii să instaleze cea mai nouă versiune a driver-ului pentru placa video. Driver-ul mai poate fi actualizat și cu ajutorul Nvidia Control Panel sau poate fi descărcat de pe site-ul Nvidia după introducerea unor informații legate de sistemul de operare și placa video.

Share With: