HomeStiriSecuritate ITMcAfee colaborează cu Amazon Web Services pentru o securitate îmbunătățită a bazelor de date în cloud
google-aduce-noi-functii-de-sercuritate-pentru-serviciile-cloud-oferite

McAfee colaborează cu Amazon Web Services pentru o securitate îmbunătățită a bazelor de date în cloud

google-aduce-noi-functii-de-sercuritate-pentru-serviciile-cloud-oferitePrin intermediul acestei colaborări, McAfee vrea să ajute clienții Amazon Web Services să demonstreze auditorilor că respectă regulile și să îi ajute să protejeze bazele de date importante.

McAfee a anunțat lansarea McAfee Database Security pentru Amazon Relational Database Service (Amazon RDS). Acest nou produs livrează o vizibilitate în timp real în aproape toate activitățile bazei de date, inclusiv accesul local al utilizatorilor cu privilegii de administrator și oferă posibilitatea de a monitoriza și contracararea atacurile sofisticate din interiorul bazei de date, scrie expresscomputer.in.

Astfel, McAfee vrea să facă mai ușoară demonstrarea respectării regulilor de către clienții Amazon Web Services și să protejeze bazele de date importante. Cu ajutorul McAfee, clienții pot beneficia de o protecție în timp real pentru volumul de muncă al bazelor de date mutate în Amazon RDS în timp ce monitorizează bazele de date de pe dispozitive, totul cu un singur produs.

Pe măsură ce organizațiile migrează către cloud pentru aplicațiile importante, de multe ori au sute sau mii de baze de date în cloud. Una dintre cele mai mari îngrijorări pe care clienții le au legat de migrarea volumului de baze de date în cloud este pierderea din greșeală a controlului pe care îl au asupra dispozitivelor hardware pe care acestea sunt stocate inițial, scrie apnews.com.

Anand Ramanathan, vicepreședinte al departamentului enterprise products, McAfee, spune că clienții McAfee au spus că au nevoie de instrumente de securitate puternice pentru bazele de date din cloud la fel ca cele pentru bazele de date stocate pe dispozitive hardware.

McAfee Database Security este o soluție software ușor de implementat și extins, care monitorizează sistemul de administrare al bazei de date. McAfee Database Security include:

McAfee Database Activity Monitoring (McAfee DAM) – un instrument de protecție a datelor împotriva a aproape toate amenințările prin monitorizarea activității la nivel local pentru fiecare server al bazelor de date și prin generarea de alerte în timp real și oprirea comportamentelor malițioase, chiar și când acestea rulează într-un mediu de cloud computing.

McAfee® Virtual Patching — este un instrument care detectează actualizările lipsă, aplică măsuri specifice contracarării anumitor vulnerabilități și remediază configurările greșite.

McAfee® Vulnerability Manager for Databases — automatizează clasificarea informațiilor și identificărilor sistemului pentru rapoarte, permite revizuirea și autorizarea drepturilor utilizatorilor, identifică golurile din securitate și remediază vulnerabilitățile din baza de date care apar din cauza unor potențiale configurări greșite.

Suntem încântați să vedem lansarea McAfee Database Security pentru Amazon RDS, oferind companiilor posibilitatea de a-și continua călătoria spre cloud cu un nivel suplimentar de securitate”, a declarat Sailesh Krishnamurthy, General Manager, Aurora, MySQL și MariaDB, Amazon Web Services, Inc. „Clienții care utilizează Amazon RDS vor putea acum să automatizeze sarcinile consumatoare de timp, astfel încât să se poată concentra asupra performanței, disponibilității și compatibilității aplicațiilor lor.

Share With: