404 Not Found


nginx
Jumatate dintre utilizatorii de Smartphone nu le protejeaza cu parole - Security Portal
HomeStiriSecuritate ITJumatate dintre utilizatorii de Smartphone nu le protejeaza cu parole

Jumatate dintre utilizatorii de Smartphone nu le protejeaza cu parole

Conform unui studiu al Kaspersky Lab, jumatate (52%) dintre utilizatorii de smartphone-uri nu îsi protejeaza cu parole dispozitivele mobile si numai 22% folosesc solutii anti-furt.

Simpla setare a unei parole îi poate feri de multe probleme pe utilizatorii de dispozitive mobile, începând cu vizionarea si folosirea în scop rau intentionat a albumelor private cu poze, pâna la furtul datelor personale si efectuarea de tranzactii neautorizate cu telefonul mobil, scrie go4it.ro.

Având în vedere ca jumatate (52%) dintre utilizatori nu îsi protejeaza cu parole dispozitivele mobile si numai 22% folosesc solutii anti-furt, hotii de buzunar care pun mâna pe un smartphone ar putea sa aiba un noroc nesperat. Aceasta este una dintre cele mai recente probleme ridicate de compania Kaspersky Lab, care a descoperit ca oamenii îsi lasa dispozitivele – cu o cantitate din ce în ce mai mare de date valoroase – la îndemâna oricui.

Potrivit raportului, un număr mare de utilizatori acceseaza internetul si fac diverse alte activitati de pe dispozitivele mobile, astfel încât pierderea unui dispozitiv din cauza unei infractiuni este probabil un eveniment mai suparator ca oricând. De exemplu, 68% dintre indivizi spun ca acceseaza cu regularitate internetul de pe un smartphone (de la 60%, în 2016), iar 34% dintre ei folosesc o tableta în acelasi scop, scrie Mediafax.ro.

„Prin urmare, pe aceste dispozitive sunt pastrate si de pe ele sunt trimise mai multe tipuri de date importante. De exemplu, peste o treime (35%) dintre persoane folosesc smartphone-ul pentru online banking, ceea ce, evident, înseamna acces la informatii financiare valoroase. În plus, 57% dintre respondenți își folosesc în mod constant smartphone-ul ca sa-si acceseze e-mailul personal, iar 55% spun ca îl folosesc pentru activitati de social media, ambele implicând, de asemenea, mari cantitati de date sensibile”, mai arata raportul.

Studiul Kaspersky Lab a fost realizat în rândul a 23.000 de internauți din 32 de țări, precizeaza hotnews.ro.

Faptul ca au foarte multe date importante pe dispozitivele mobile nu îi face neaparat pe oameni mai conștienți și mai grijulii – mai puțin de jumatate (48%) le protejeaza cu parole și numai 14% dintre ei își cripteaza fișierele și folder-ele pentru a împiedica accesul neautorizat. Deci, daca aceste dispozitive ajung pe mâini nepotrivite, toate datele – de la conturi personale, la fotografii, mesaje și chiar date financiare – ar putea deveni accesibile altor persoane.

Chiar și pierderea unor dispozitive care sunt protejate cu parole ar putea avea consecințe serioase. De exemplu, 41% dintre utilizatori fac backup datelor și numai 22% folosesc funcțiile anti-furt de pe dispozitivele lor mobile, ceea ce înseamna ca este foarte posibil ca foștii proprietari ai acestor dispozitive sa ramâna fara acces la informațiile și conturile lor personale.

Share With: