HomeStiriBusiness & TehnologieViitorul supravegherii video: Depistarea automată a hoților cu ajutorul camerei VIDEO
viitorul-supravegherii-video-depistarea-automata-a-hotilor-cu-ajutorul-camerei-video

Viitorul supravegherii video: Depistarea automată a hoților cu ajutorul camerei VIDEO

viitorul-supravegherii-video-depistarea-automata-a-hotilor-cu-ajutorul-camerei-videoO cameră de securitate produsă în Japonia arată că viitorul supravegherii video este automatizarea, în special posibilitatea de a depista hoții din magazine.

O nouă cameră de securitate care folosește inteligența artificială, numită AI Guardman, construită de compania de telecomunicații NTT East din Japonia și start-up-ul Earth Eyes Corp. ar folosi un sistem special de identificare a postrii corpului pentru a identifica comportamentul suspect. În cazul în care identifică un comportament suspect, alertează vânzătorul pe smartphone pentru ca să acționeze, scrie digitaltrends.com.

Camera de securitate se adresează deținătorilor de magazine din Japonia. Tehnologia dezvoltată de Universitatea Carnegie Mellon este oferită gratuit și este folosită pentru a scana imaginile video în timp real și poate estima posturile corpurilor umane, relatează theverge.com.

Cele două companii au lucrat la această cameră de securitate de mai mulți ani, dar luna trecută au împărtășit rezultatele testelor. AI Guardman ar reduce furturile cu 40%.

Fără o verificare independentă, aceste rezultate pot fi privite cu o urmă de îndoială, dar tehnologia folosită este una solidă. Inteligența artificială folosită împreună cu sistemele de securitate pentru acasă ajută la diferențierea animalelor de oameni, pentru a nu genera alerte false.

Cu toate acestea, NTT East a recunoscut că apar erori obișnuite precum identificarea greșită a clienților care sunt indeciși (pentru că pot lua un obiect, îl pot pune la loc, apoi îl pot lua din nou) și a angajaților care așează produsele pe raft.


 

 

 

Share With: