HomeStiriSecuritate ITInvestigatorii spun că Arabia Saudită a avut acces la telefonul șefului Amazon
Investigatorii spun că Arabia Saudită a avut acces la telefonul șefului Amazon

Investigatorii spun că Arabia Saudită a avut acces la telefonul șefului Amazon

Investigatorii spun că Arabia Saudită a avut acces la telefonul șefului AmazonDirectorul de securitate al Amazon spune că guvernul din Arabia Saudită a avut acces la telefonul lui Jeff Bezos, CEO al Amazon, și că a obținut acces la informații private.

Gavin De Becker, consultant în securitate al lui Bezos, spune că a încheiat investigația cu privire la publicarea, în luna ianuarie, a mesajelor text dintre Bezos and Lauren Sánchez, despre care se spunea în US National Enquirer că se întâlnea cu Bezos, conform theguardian.com.

De Becker a precizat într-un articol că compania mamă a National Enquirer, American Media Inc (AMI), i-ar fi cerut să nege orice dovezi legate de spionaj electronic sau spargerea telefonului în procesul de colectare a informațiilor. De Becker spune că investigatorii și câțiva experți au ajuns la concluzia că Arabia Saudită a avut acces la telefonul lui Bezos și au obișnuit informații private și nu se știe exact în ce măsură AMI avea detalii despre modul în care au fost obținute informațiile.

De Becker susține că Arabia Saudită a avut ca țintă Washington Post, deținut de Bezos, ca urmare a morții jurnalistului Jamal Khashoggi, care lucra pentru Washington Post. Khashoggi, un naționalist din Arabia Saudită, a fost omorât în consulatul țării sale din Instambul, în octombrie.

Anchetatorii noștri și mai mulți experți au concluzionat cu mare încredere că saudiți au avut acces la telefonul lui Bezos și au obținut informații private”, și-a exprimat opinia Gavin De Becker într-un articol al Daily Beast care a fost publicat sâmbătă. Nu a oferit dovezi concrete care să îi susțină declarația. El a spus că dovezile au fost trimise oficialilor federali care investighează cazul și că nu va împărtășii detalii ale investigației din respect pentru aceștia, citează cnn.com.

AMI a declarat pentru CNN Business că informațiile publicate în National Enquirer ar fi fost obținute de la Michael Sanchez, fratele lui Lauren Sanchez. Arabia Saudită neagă orice legătură cu publicarea în presă a informațiilor despre Bezos.

Share With: