HomeStiriSecuritate ITFabricile producătorului de microcipuri TSMC pentru Apple, infectate de un virus

Fabricile producătorului de microcipuri TSMC pentru Apple, infectate de un virus

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSCM) a anunțat vineri, 3 august, că o parte din fabricile sale au fost infectate cu un virus care a împiedicat producția de microcipuri.

TSMC, mare producător de microcipuri, a avertizat că o parte din fabricile sale au fost victima unei infecții cu un virus care a împiedicat procesul de producție. Unele fabrici au revenit la capacitate normală în scurt timp, dar altele au stagnat munca timp de o zi. Compania a spus că nu ar fi fost victima unui hacker, dar nu a oferit detalii despre virus și cum a fost infectată, scrie engadget.com.

TSMC a promis că va da mai multe informații pe 6 august. TSMC produce microcipuri pentru Apple, AMD, NVIDIA și Qualcomm.

TSMC produce microprocesoarele pentru următoarea serie de iPhone care ar trebui să fie lansată luna viitoare, dar analiștii nu se așteaptă ca acest incident să afecteze producția de noi dispozitive ale Apple, scrie computing.co.uk.

TSMC a precizat într-o declarație de presă că la ora 14.00 (ora locală în Taiwan) aproximativ 80% dintre instrumentele companiei afectate de virus sunt în stare de funcționare și că compania se așteaptă la o recuperare totală pe 6 august. În plus TSMC se așteaptă ca acest incident să cauzeze întârzieri ale livrărilor și costuri suplimentare, iar impactul asupra veniturilor din al treilea trimetru să fie afectate n proporție de 3%.

Compania precizat că răspândirea virusului a avut loc ca urmare a unei greșeli în procesul de instalare software a unui nou instrument, care a dus la răspândirea virusulu în momentul în care noul instrument a fost conectat la rețeaua de computere.

TSMC a precizat vinerea trecută că nu a fost vorba de un atac cibernetic și că problema a fost oprită în a se răspândi și soluționată, fiind raportată vineri de mai multe agenții de știri, scrie zdnet.com.

„TSMC a mai a fost atacată de viruși înainte, dar aceasta este prima dată când un atac al unui virus ne-a afectat liniile de producție”, a declarat pentru Bloomberg, Chief Financial Officer Lora Ho.

„TSMC a acționat pentru a închide golul din securitate și pentru întărirea măsurilor de securitate,” a mai spus Ho.

Share With: