HomeStiriSecuritate ITCum pot fi protejate camerele de securitate pentru acasă de hackeri

Cum pot fi protejate camerele de securitate pentru acasă de hackeri

Camerele de securitate pentru acasă pot fi accesate de hackeri dacă utilizatorii nu iau măsuri de precauție.

Camerele de securitate pentru acasă pot fi deturnate de hackeri. Protecțiile oferite de producătorii de camerele de supraveghere nu sunt suficiente pentru a proteja utilizatorii dacă aceștia nu se protejează.

Pentru a preveni atacul hackerilor asupra camerelor de securitate, utilizatorii trebuie să ia anumite măsuri proactive, conform protectamerica.com.

Printre acestea se numără: setarea unei parole greu de ghicit și înlocuirea parolei din fabrică; alegerea unui producător cu o bună reputație; să nu cumpărăm niciodată un sistem de securitate folosit; limitarea numărului de dispozitive folosite pentru a accesa sistemul de supraveghere; să nu folosim rețele de internet publice; verificarea periodică a dispozitivelor logate la sistem pentru eliminarea celor neautorizate; actualizarea software și firmware; folosirea unui dispozitiv care detectează când semnalul are o problemă sau a fost interceptat.

Majoritatea camerelor IP au un firmware care poate fi actualizat. Dacă este identificată o vulnerabilitate de securitate, aceasta este remediată de cele mai multe ori de producător cu ajutorul actualizării firmware. De obicei actualizarea se poate face din pagina web de administrator, scrie lifewire.com.

Cea mai bună metodă pentru ca imaginile video să nu ajungă pe internet este stocarea locală. Dacă camerele IP sunt conectate la o rețea de internet separată locală există posibilitatea ca uneori să fie expuse dacă software-ul folosit de camere nu este unul sigur.

Dacă camera de securitate este fără fir este necesară folosirea criptării WPA2 pentru rețeaua de internet.

Camerele de securitate nu trebuie să fie poziționate în locuri pe care nu am vrea să fie expuse precum dormitorul, baia sau în fața computerului sau laptopului.

Share With: