HomeStiriSecuritate ITBreșa British Arways: Grupul de hackeri care a atacat ar putea include români

Breșa British Arways: Grupul de hackeri care a atacat ar putea include români

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede că ar face parte hackeri români şi lituanieni, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways.

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede că ar face parte hackeri din România și Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways, susține cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, relatează cotidianul britanic The Telegraph, citat de profit.ro.

Magecart este activ din 2015 și este cunoscut pentru mai multe escrocherii în domeniul tranzacțiilor cu carduri de credit în mediul online, printre care și un atac informatic la compania Ticketmaster.

Breşa de securitate a afectat clienţii British Airways care au făcut rezervări online în perioada 21 august-5 septembrie. Hackerii nu au reuşit să fure datele de paşaport, relatează Mediafax.

Reprezentanţii companiei au anunţat că situaţia a fost rezolvată şi că site-ul operează normal. Firma de securitate cibernetică a transmis că un domeniu de internet folosit în atac era găzduit în România.

Yonathan Klinsma crede că este vorba despre aceași grupare de hackeri ca în cazul atacului asupra Ticketmaster deoarece breșa a fost posibilă datorită implementării în site-ul web a unui „skimming code”, scrie theinquirer.net.

Acesta ar fi fost implementat de un site terț de tipul celor folosite pentru procesarea plăților online. De aceea informațiile cardurilor de credit au fost compromise, în timp ce detaliile legate de zboruri au rămas în siguranță. Informațiile culese de malware au fost transmise unui server din România.

Share With: