HomeStiriSecuritate ITServerele British American Tobacco România au fost sparte de hackeri

Serverele British American Tobacco România au fost sparte de hackeri

British American Tobacco România anunță că datele cu caracter personal stocate pe unul dintre serverele sale au fost expuse în urma unei breșe de securitate.

Într-un mesaj transmis de BAT pe telefoanele celor care au conturi pe serverele lor, utilizatorii sunt invitați să citează o informare privind un incident de securitate a datelor cu caracter personal. Incidentul s-a produs în data de 25 noiembrie 2019, la ora 15:42, când Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, coordonat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a anunțat BAT cu privire la o potențială breșă de securitate asupra unui server care menține un jurnal al activităților din platformă.

”Serverul suprascrie înregistrările în fiecare zi și stochează datele pentru ultimele 7 zile”, arată BAT continuând că ”După notificare am acționat imediat pentru izolarea incidentului. De asemenea, am implementat toate măsurile de securitate necesare pentru a rezolva breșa de securitate și facem toate diligențele legale și de securitate în conformitate cu legislația privind protecția datelor”, se arată în comunicatul BAT.

În comunicatul BAT se mai arată că informațiile ”Informațiile contului care au putut fi expuse includ una sau mai multe dintre următoarele date: nume și prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, data nașterii, gen, preferințe legate de produsele din tutun, sursa adresei IP, parola contului din platformă și mesajele trimise de către sau către consumatori de la adresa de e-mail dedicată comunicării cu utilizatorii platformelor”.

De menționat că nu toți utilizatorii platformelor theUNSEEN.ro, YOUniverse.ro și PePrietenie.ro au fost afectați de breșă, ”dar până când investigația este finalizată, nu putem exclude o anumită categorie de utilizatori”. BAT concluzionează că ”Deși nu am găsit dovezi de fraudă sau de folosire fără drept a datelor cu caracter personal în legătură cu prezentul incident, urmărim cu atenție situația”. Drept recomandare, utilizatorii care au conturi pe cele trei platforme, theUNSEEN.ro, YOUniverse.ro și/sau PePrietenie.ro sunt îndemnați să își schimbe parolele dacă acestea sunt folosite și pentru alte conturi, conform libertatea.ro.

Share With: