HomeStiriSecuritate ITBitfi admite că portofelul de criptomonede nu este impenetrabil

Bitfi admite că portofelul de criptomonede nu este impenetrabil

Bitfi admite că portofelul de criptomonede poate fi deturnat, închide programul de bug bounty și va angaja un nou administrator de securitate după ce McAfee a spus că dispozitivul nu poate fi spart de hackeri.

Într-o postare pe contul de Twitter al Bitfi, echipa care se ocupă de producerea portofelului pentru criptomonede a anunțat că vor retrage afirmația conform căreia dispozitivul nu poate fi deturnat de hackeri și că vor închide programul de tip bug bounty care oferea 100.000 de dolari pentru fiecare persoană care putea deturna dispozitivul, scrie ethereumworldnews.com.

Echipa a precizat că decizia a fost urmată de o schimbare a persoanei care are rolul de Security Manager, fără a menționa numele noului expert care s-ar putea alătura Bitfit.

Câțiva hackeri au reușit să exploateze diferite vulnerabilități de securitate ale portofelului de criptomonede, dar compania a refuzat să le comenteze. Bitfi a precizat că hackerii ar fi fost angajați de companiile rivale pentru a-i discredita, iar aceștia nu ar fi primit recompense.

McAfee a precizat într-o postare pe twitter că a creat un portofel electronic pentru criptomonede foarte sigur. „Bitfi Wallet este cu adevărat primul dispozitiv din lume care nu poate fi deturnat”, spune el, conform securityportal.ro.

Regulile pentru participarea la programul anulat de Bitfit erau următoarele:

– Compania depozitează monede virtuale într-un portofel Bitfi;

– Cei care doresc să participe în program vor cumpăra un portofel Bitfi care este încărcat cu monezi virtuale pentru încă 50 de dolari;

– Dacă cei înscriși în program reușesc să fure monedele cu succes și să golească portofelul, se consideră că au reușit;

– Persoana care reușește acest lucru poate păstra monezile și Bitfi îi va da 100.000 de dolari.

Primul atac cibernetic a descoperit defecte ale sistemului de operare Bitfi al portofelului. Hackerii au descoperit codul necesar mutării fondurilor de pe portofel. cu toate acestea, acest atac care a avut succes ar fi fost în afara sferei de aplicare și aceștia nu au reușit să primească recompensa, scrie bcfocus.com.

Al doilea atac îndeplinește cerințele recompensei, chiar dacă nu îndeplinește toți termenii setați de Bitfi.

Share With: