HomeStiriSecuritate ITAlex Stamos avertizează că SUA nu e pregătită să protejeze informațiile legate de alegeri

Alex Stamos avertizează că SUA nu e pregătită să protejeze informațiile legate de alegeri

Alex Stamos, fostul director de securitate al Facebook a precizat într-un interviu că SUA nu este pregătită să asigure securitatea alegerilor.

Alex Stamos, fostul director de securitate al Facebook avertizează că Statele Unite nu este mai pregătită să combată atacurile cibernetice în timpul alegerilor din acest an față de 2016, când agenți ruși au deturnat alegerile prezidențiale, conform unui interviu acordat marți pentru CNN, scrie cnbc.com.

Facebook a eliminat deja sute de pagini străine care au fost descoperite ca făcând parte dintr-o campanie coordonată de dezinformare, iar Sheryl Sandberg, COO al Facebook va depune mărturie în fața unui comitet ca urmare a acestui incident.

Stamos a lucrat în ultimii 20 de ani în domeniul securității digitale. Când încă lucra la Yahoo a avertizat guvernul american cu privire la impactul publicității online pentru securitatea informațiilor și intimitate. Stamos este renumit pentru faptul că își exprimă opiniile fără să exagereze, scrie CNN.

Stamos a declarat pentru CNN că el crede că guvernul nu a reușit să rezolve problema în mod adecvat.

Serviciile secrete ale SUA au căzut de acord că guvernul rus a folosit platformele de social media pentru a influența alegerile din 2016.

Share With: