Akamai: Hackerii țintesc cel mai mult site-urile de jocuri video
Un nou raport al Akamai arată că hackerii au țintit 12 miliarde de atacuri care vizează aflarea datelor de autentificare ale jucătorilor în ultimele 17 luni până în martie 2019.
Piața jocurilor video este una dintre cele mai efervescente piețe: mai mare, ca valoare, decât cea a cinematografiei, ea continuă să se reinventeze, atrăgând tot mai multe persoane în teste de abilitate, de curaj, de reflexe sau în simple distracții. Pentru alţii însă, ea mai reprezintă și altceva: o modalitate rapidă de a câştiga uşor bani, cu riscuri puține și cu şi mai puțin efort, scrie g4media.ro.
„Mulțumită centrelor noastre de colectare a datelor – spune Martin McKeay, expert în securitate la societatea Akamai – am constatat că în ultimele 17 luni au existat până la 55 de miliarde de încercări de a accesa ilegal conturile online. Dintre acestea, 12 miliarde vizau platformelor de jocuri”.
„Piata gamerilor – continuă McKeay – devine din ce în ce mai interesantă pentru infractori deoarece reprezintă o modalitate uşoară de a face bani fără a risca prea mult. De fapt, atunci când un hacker reușește să fure un cont, el nu ‘aleargă’ să obțină numărul cărții de credit, ci obiectele rare care sunt în posesia personajelor. Criminalul vinde întregul cont, sau doar obiectele, altor jucători care cred că le cumpără de la proprietarul de drept, numai că lucrurile nu stau aşa”.
Astfel, infractorii cibernetici țintesc din ce în ce mai mult industria jocurilor pentru a găsi modalități de a infecta computerele și obține bani de la jucătorii care nu bănuiesc nimic, scrie trendforce.one.
Unul dintre motivele pentru care se crede că hackerii sunt atrași de industria jocurilor video este faptul că pot tranzacționa repede obiectele din joc pentru bani. Un alt motiv este faptul că jucătorii cheltuiesc mulți bani, iar resursele lor financiare atrag hackerii.
Între timp, firma de securitate Kaspersky Lab a confirmat că hackerii folosesc jocurile video pentru a răspândi malware. Ei distribuie copii false sau infectate cu viruși pentru jocuri populare precum Minecraft sau Grand Theft Auto.
Raportul celor de la Akamai mai rată și că atacurile de tipul SQL Injection (SQLi) reprezintă 65,1% dintre atacurile care vizează aplicațiile web, iar atacurile Local File Inclusion (LFI) sunt responsabile pentru 24,7% dintre atacuri, scrie venturebeat.com.
În ceea ce privește industria jocurilor video, hackerii vizează jocurile populare pentru a găsi conturi valide care au skin-uri unice care sunt folosite pentru a schimba felul în care apare un obiect într-un joc video. Odată ce contul unui jucător este spart cu succes poate fi dat la schimb sau vândut.
Hackerii par să acorde o mai mare valoare conturilor compromise care sunt conectate la un card bancar sau alte resurse financiare. Odată compromis contul, hackeri pot cumpăra obiecte suplimentare, precum monede folosite în joc și apoi pot da la schimb contul sau îl pot vinde la suprapreț.
„În timp ce companiile care creează jocuri continuă să inoveze și să își îmbunătățească măsurile de apărare, aceste organizații trebuie să continue să ajute la educarea consumatorilor cu privire la modul în care să se protejeze și să se apere”, a spus McKeay. „Mulți jucători sunt tineri și, dacă sunt învățați cele mai bune practici pentru a-și proteja conturile, aceștia vor încorpora cele mai bune practici pentru tot restul vieții.”