HomeStiriSecuritate FizicaTrimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni de furt calificat

Trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni de furt calificat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că în perioada martie 2018 – aprilie 2019, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe de pe raza comunelor Dragoslavele, Rucăr, Valea Mare Pravăț, Bălilești și Țițești, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, produse electronice și electrocasnice, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, conform IPJ Argeș.

Reamintim că în ziua de 15 aprilie 2019, poliţiştii au efectuat 13 percheziţii domiliciare, în urma acestora fiind descoperite bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, laptopuri și alte produse, susceptibile a proveni din infracțiuni de furt, dar și două pistoale cu aer comprimat și circa 7 grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Totodată, trei autoturisme au fost indisponibilizate.

După administrarea probatoriului, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi prezentaţi în faţa instanţei, care a dispus la 16 aprilie 2019, cercetarea în stare de arest preventiv.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de trimitere în judecată.

Luna aceasta, polițiștii ieșeni au depistat o persoană bănuită de furt dintr-o societate comercială. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că acesta comisese și alte furturi din societăți comerciale, conform securityportal.ro.

La data de 23 mai 2019, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o societate comercială, din municipiul Iași și au sustras mai multe bunuri, se arată într-un buletin de presă al IPJ Iași.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Lețcani, care avea asupra sa 72 de pachete cu țigări.

Țigaretele au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 17 spre 18 mai a.c., bărbatul de 32 de ani, ar fi pătruns într-o societate comercială, din municipiul Iași, de unde ar fi sustras un laptop, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.700 de lei.

De asemenea, în perioada 18 mai – 20 mai a.c., acesta ar fi pătruns într-o altă societate comercială, din municipiul Iași, de unde ar fi sustras două laptopuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.700 de lei.

Share With: