HomeStiriSecuritate FizicaHoții au luat trei cutii metalice cu bani din bancomatul la care s-a produs explozia
atm bancomate romani furturi

Hoții au luat trei cutii metalice cu bani din bancomatul la care s-a produs explozia

bancomatHoții au reușit să scoată trei cutii metalice cu bani din bancomatul pe care l-au spart folosindu-se de o explozie, luni dimineața, în orașul Arad.

O explozie de mică intensitate a avut loc, în jurul orei 01.30, la un bancomat aflat pe str. Tunarilor din oraşul Arad, lângă un magazin. Pompierii au fost chemați să intervină de către angajații firmei de pază. Explozia provocată de hoți a avut un suflu de mică intensitate, find stins în două minute, conform securityportal.ro.

Persoanele care au provocat o explozie la un bancomat din municipiul Arad au reuşit să sustragă din aparat trei casete metalice cu bani, însă valoarea prejudiciului nu a fost, deocamdată, stabilită, precizează Agerpres.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru AGERPRES că trei casete metalice cu bani au fost extrase după ce bancomatul a fost distrus, hoţii introducând gaz dintr-o butelie pentru a declanşa explozia. Gazul ar fi fost introdus în bancomat prin fanta frontală. Suflul a distrus complet aparatul, dar a provocat pagube şi în holul magazinului unde acesta era amplasat.

Hoţii au intrat în holul magazinului pentru a extrage casetele metalice cu bani, trei la număr, din spatele bancomatului, iar apoi au fugit cu un autoturism. În timpul fugii, un suspect a scăpat o casetă cu bani pe jos, iar numeroase bancnote s-au împrăştiat, fiind recuperate de agenţii firmei de pază care aveau în responsabilitate siguranţa magazinului şi care au ajuns după câteva minute de la declanşarea alarmei.

„Bubuitură puternică, foarte urâtă, de am zis că o explodat o butelie de gaz, am ieşit pe balcon afară şi am văzut că a plecat o maşină neagră de teren. Cu maşina or plecat şi nu am ştiut, noi am crezut prima dată iniţial că s-a spart magazinul. Şi atunci o venit agentul de pază şi o zis că bancomatul. Două persoane erau, cu glugă în cap”, spune o vecină, citată de stirileprotv.ro.

Zona este şi slab iluminată, aşa că cei treziţi de zgomotul puternic, nu au putut distinge mare lucru. Localnicii spun că stradă e cufundată în bezna de câteva săptămâni.

Share With: