HomeStiriSecuritate FizicaG4S oferă protecție pentru stocarea offline a criptomonedelor

G4S oferă protecție pentru stocarea offline a criptomonedelor

G4S, furnizor de servicii de securitate, care operează în mai mult de 90 de țări, păzește orice de la transferuri de bani la centrale nucleare și de acum a început să ofere protecție și pentru criptomonede.

Compania care are mai mult de 560.000 de angajați în lumea întreagă, a anunțat miercuri că a dezvoltat un nou serviciu care oferă o foarte bună securitate offline pentru stocarea criptomonedelor, pentru a le proteja de hackeri și alți infractori. Iar acest serviciu al companiei este deja folosit de un magazin de schimb din Europa al cărui nume nu a fost dezvăluit, conform Financial Times, scrie bitcoin.com.

Clienții trebuie să plătească in funcție de numărul de dispozitive de stocare diferite pe care vor să le folosească pentru a-și stoca cheile private și ar folosi propriile seife pentru acest serviciu, în loc de noi clădiri.

Conform unei declarații de presă a companiei, bursele de schimb al criptomonedelor si-au îndreptat deja atenția către G4S pentru a fi ajutate să asigure securitatea lor.

Se spune că serviciul ar fi mult mai sigur decât alte metode deoarece G4S ia cheile de decriptare offline, le separă și pune în seifuri care au un nivel de securitate sporit. În plus, accesul către locația ar fi foarte restricționat, cu mai multe nivele de securitate. Clienții pot obține accesul numai când toate piesele sunt combinate cu ajutorul unei anumite tehnologii.

Sectorul criptomonedelor a suferit pierderi mari datorită hackerilor, mai ales anul acesta. conform unui raport recent al firmei de securitate blockchain CipherTrace, aproximativ un miliard de dolari a fost furat în primele nouă luni ale lui 2018, conform Condesk.com.

Odată cu creșterea investițiilor instituțiilor în sectorul de criptomonede crește și cererea de spații de stocare mai sigure. Astfel, companiile financiare tradiționale și noile companii care se lansează pe piața de criptomonede au început să lanseze servicii de custodie în ultimele luni.

Spre exemplu, Fidelity Investments, un gigant al serviciilor financiare din SUA, a anunțat săptămâna trecută lansarea unui serviciu de transfer și custodie pentru criptomonede, pentru companii. În august, Goldman Sachs, ar fi luat în considerare lansarea unui serviciu similar.

În plus, start-up-ul BitGo, care oferă securitate pentru criptomonede, luna trecută, a primit aprobarea SUA de a păstra în custodie bunuri digitale.

Share With: