HomeStiriSecuritate FizicaCum au jefuit hoții Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj
Cum au jefuit hoții Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj

Cum au jefuit hoții Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj

Cum au jefuit hoții Universitatea de Medicină Veterinară din ClujAu apărut detalii cu privire la furtul de 90.000 de lei din casieria Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Două persoane au spart casieria Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, joi, 3 octombrie 2019, conform securityportal.ro.

Anchetatorii au stabilit, în final, după audierea celor de la casierie, că hoții au furat în total 90.000 de lei, bani și bonuri valorice.

Referitor la prejudiciul cauzat, inițial a fost reclamată sustragerea sumei de circa 30.000 de lei. Pe parcurs s-a revenit asupra prejudiciului, constatându-se ca acesta se ridică la suma de peste 90.000 de lei”, au transmis oficialii IPJ Cluj.

Polițiștii spun că, hoții au tăiat cablurile de la sistemul de alarmă, după care au pătruns nestingheriți de nimeni în casieria universității. Sistemul de alarmă oprit brutal nu a transmis niciun semnal în dispeceratul firmei de pază, astfel că nimeni nu a știut nimic până a doua zi dimineața. Potrivit polițiștilor, cei de la firma de pază au aflat abia a doua zi dimineața despre producerea jafului și abia atunci când au fost anunțați de cei de la USAMV Cluj, precizează evz.ro.

În plus, hoții nici măcar nu s-au chinuit să deschidă casa de bani, pentru simplul motiv că aceasta era deschisă, cheile seifului fiind în broască, iar banii din interior neasigurați în niciun fel.

Acest amănunt este șocant. Pe camerele de supraveghere se vede că în seif era cheia lăsată și oricine îl putea deschide. Acum anchetatorii vor stabili, vizionând imaginile din mai multe zile, dacă acesta era un mod în care acționa casierița sau dacă fix în acea zi a uitat cheia. Dacă a uitat numai atunci i se va face dosar penal. Oricum este de necrezut că a putut lăsa cheia în seif. Este o doamnă mai în vârstă și probabil că așa a făcut dintotdeauna”, a mai spus sursa citată, pentru știridecluj.ro, conform evz.ro.

Share With: