HomeStiriSecuritate FizicaBănuit de furt din autoturisme, reținut de polițiștii Capitalei
Percheziti la hoti din locuinte

Bănuit de furt din autoturisme, reținut de polițiștii Capitalei

Percheziti la hoti din locuintePolițiști ai DGPMB au efectuat două percheziții după ce un bărbat ar fi sustras mai multe bunuri din două autoturisme. Prejudiciul creat este estimat la 25.000 de lei.

Joi, 26 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară,  într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce un bărbat ar fi sustras mai multe bunuri din două autoturisme, parcate pe raza sectorului 1, prejudiciul creat fiind estimat la 25.000 de lei, conform DGPMB.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Secţiei 5 a rezultat suspiciunea rezonabilă că bărbatul în vârstă de 34 de ani, în data de 10 septembrie a.c , în jurul orei 9.00, ar fi spart geamul unui autoturism, parcat pe o stradă din sectorul 1, de unde ar fi sustras un rucsac în care se aflau mai multe bunuri, printre care un portofel cu documente personale, o sumă de bani, două tablete şi mai multe unelte multifuncţionale.

Totodată, în data de 12 septembrie a.c, în jurul orei 15.00, prin spargerea geamului unui alt autoturism, parcat pe o stradă din sectorul 1, ar fi  sustras o geantă tip laptop, cu documente personale.

Astfel, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie la două imobile situate în Bucureşti şi Ilfov, cel în cauză fiind depistat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, și poliţiştii de investigaţii criminale din Ialomiţa au depistat un bărbat bănuit că ar fi participat la săvârşirea unui furt din maşini, faptă comisă pe raza municipiului Slobozia. Paguba se ridică la 130.000 de lei, conform adevarul.ro.

În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, pe 26 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de luptătorii pentru acţiuni speciale au depistat un bărbat de 26 de ani, din municipiul Urziceni, bănuit că ar fi participat la săvârşirea unei infracţiuni de furt din auto. Fapta a fost comisă la sfârşitul lunii iulie 2019, pe raza municipiului Slobozia, prejudiciul creat fiind de 130.000 de lei.

La punerea în executare a unui mandat de aducere, persoana bănuită, un bărbat de 26 de ani, a fost observată de polițiști pe centura municipiului București. La observarea polițiștilor, acesta a reușit să fugă cu ajutorul unui autoturism, pe Autostrada A3 București-Ploiești. La scurt timp, cu sprijinul polițiștilor din Ilfov și Prahova, s-a reușit urmărirea și blocarea autoturismului în cauză, imobilizarea persoanei bănuite și conducerea acesteia la sediul Poliției Municipiului Urziceni, pentru luarea măsurilor legale. Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură dispusă de Judecătoria Urziceni, precizează independentonline.ro.

Share With: