HomeStiriSecuritate FizicaA fost surprinsă de polițiști când spărgea a doua oară același apartament
politist-care-pazea-operele-lui-brancusi-surprins-in-timp-ce-arunca-mucuri-de-tigara-pe-jos

A fost surprinsă de polițiști când spărgea a doua oară același apartament

actiune-de-verificare-a-sistemelor-de-securitate-organizata-de-politistiO femei de 30 de ani a fost reținută de polițiști după ce a fost surprinsă în flagrant încercând să spargă o locuinţă pentru a doua oară, cu chei potrivite.

Pe 29 mai, secţia 2 Poliţie Galaţi a primit o sesizare telefonică cu privire la faptul că, într-un bloc de pe bulevardul Marea Unire din Galaţi, la uşa unui apartament al cărui proprietar este plecat în străinătate, se află o persoană suspectă care încearcă să pătrundă în locuinţă, scrie adevarul.ro.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi, la uşa apartamentului respectiv, au identificat o femeie, de 30 de ani, asupra căreia au găsit un mănunchi de chei tip yală. De asemenea, poliţiştii au constatat că în butucul uşii era blocată o cheie”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Femeia a fost condusă la sediul poliţiei şi, în urma cercetărilor, a reieşit că, în urmă cu trei zile, folosind chei potrivite, aceasta ar fi pătruns în acelaşi apartament de unde ar fi sustras un telefon mobil, la plecare asigurând uşa, scrie dcnews.ro.

Ulterior, ar fi revenit, cu intenţia de a intra din nou în locuinţă, fiind însă surprinsă în flagrant de poliţişti.
Femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi a fost reţinută, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea de arestare preventivă.

Recent, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracțiuni de furt calificat din locuințe. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că în perioada martie 2018 – aprilie 2019, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe de pe raza comunelor Dragoslavele, Rucăr, Valea Mare Pravăț, Bălilești și Țițești, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, produse electronice și electrocasnice, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, conform IPJ Argeș, conform securityportal.ro.

În ziua de 15 aprilie 2019, poliţiştii au efectuat 13 percheziţii domiliciare, în urma acestora fiind descoperite bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, laptopuri și alte produse, susceptibile a proveni din infracțiuni de furt, dar și două pistoale cu aer comprimat și circa 7 grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Totodată, trei autoturisme au fost indisponibilizate.

După administrarea probatoriului, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi prezentaţi în faţa instanţei, care a dispus la 16 aprilie 2019, cercetarea în stare de arest preventiv.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de trimitere în judecată.

Share With: