HomeStiriBusiness & TehnologieTrend Micro: O lipsă majoră de conștientizare a securității IoT
iot

Trend Micro: O lipsă majoră de conștientizare a securității IoT

iotTrend Micro a dezvăluit că 68% dintre liderii din industria de securitate informatică cred că organizația lor trebuie să îmbunătățească conștientizarea amenințărilor IoT.

Trend Micro, lider global în domeniul soluțiilor de securitate IT, a dezvăluit că 68% dintre liderii din industria de securitate informatică la nivel mondial cred că organizația lor trebuie să îmbunătățească conștientizarea amenințărilor IoT. Această lipsă semnificativă de cunoștințe însoțesc creșterea nivelelor de amenințare informatică și provocărilor de securitate legate de dispozitivele conectate, care expun organizațiile la un mare risc, scrie financialpost.com.

La cercetare au participat 1.150 de liderii din domeniul IT și securitate. Aceasta s-a axat pe îngrijorătoarea lipsă de maturitate a securității cibernetice din multe organizații din întreaga lume pe măsură ce implementează proiecte IoT pentru inovație, agilitate și transformare digitală.

„O temă comună a atacurilor cibernetice de astăzi este că multe sunt create de lipsa conștientizării securității și asta este accentuat în securitatea IoT”, a spus Kevin Simzer, chief operating officer al Trend Micro.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada 1 aprilie-25 mai 2018. La ea au participat 1.150 de liderii de securitate și IT din companii cu peste 500 de angajați în cinci țări, incluzând SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Japonia, precizează businesswire.com.

Alte date importante obținute în urma cercetării au fost:

– numai 14% dintre respondenți spun că au o conștientizare totală asupra amenințărilor IoT.
– 37% au susținut că nu pot întotdeauna să definească nevoile de securitate înaintea implementării soluțiilor IoT.
– 59% dintre atacurile IoT asupra corporațiilor au avut ca țintă dispozitivele de birou.

Pentru a se proteja de atacurile asupra IoT, mai mult de 50% dintre respondenți au raportat că prioritizează câteva capacități importante ale soluțiilor de securitate. Monitorizarea comportamentelor neobișnuite și administrarea vulnerabilităților au fost cele mai căutate după cerințele de reducere a riscului de compromitere a dispozitivelor IoT.

Share With: