HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia care permite accesarea de pe mobil a cărții de identitate
Tehnologia care permite accesarea de pe mobil a cărții de identitate

Tehnologia care permite accesarea de pe mobil a cărții de identitate

Tehnologia care permite accesarea de pe mobil a cărții de identitateThales a lansat Portofelul Digital de Identitate Gemalto care permite cetățenilor să-și dovedească identitatea, să se legitimeze și să-și exercite drepturile fără efort.

Thales a anunțat lansarea Gemalto Digital ID Wallet (Portofelul Digital de Identitate Gemalto) pentru ca guvernele să emită o versiune digitală a documentelor oficiale precum cărțile de identitate, fișe medicale, permise de conducere și acte de identificare pentru vot pe smartphone-urile membrilor publicului. Oamenii vor putea dovedi cine sunt, online și în lumea reală, și își pot accesa drepturile și servicii prin atingerea unui singur buton, scrie telecompaper.com.

Portofelul digital folosește tehnici de securitate pe mai multe nivele și criptare sofisticată pentru o protecție robustă a datelor personale. Portofelul Digital de Identitate Gemalto susține autentificare online pentru declarațiile fiscale.

Portofelul este creat pentru a împărtăși doar informațiile pe care utilizatorul dorește sa le ofere unor terțe părți. Când intră în locații care impun restricții de vârstă, utilizatorul trebuie doar să demonstreze că are vârsta necesară, fără a dezvălui vârsta exactă sau detalii ale actului de identitate.

Guvernele vor putea eficientiza procedurile de verificare a documentelor din bazele oficiale, diminuând birocrația si având la dispoziție un instrument eficient impotriva furtului de identitate si a folosirii frauduloase a serviciilor publice, citează business24.ro.

Creand un canal dinamic de comunicare intre emitator si utilizator, Portofelul Digital de Identitate va contribui la stabilirea unei conexiuni mai bune intre guverne si cetateni.

De exemplu, aceasta solutie faciliteaza trimiterea de notificari rapel pentru vaccinari sau pentru ridicarea documentelor emise.

In plus, Thales a proiectat masuri robuste de securitate pentru programele de software (Mobile Security Core), pentru a oferi cea mai buna performanta, protejand Portofelul Digital de Identitate impotriva amenintarilor si atacurilor cibernetice si respectand cele mai stringente cerinte de securitate impuse de autoritati.

Guverne si cetateni din intreaga lume recunosc beneficiile multiple oferite de digitalizarea bazelor de date oficiale, in comparatie cu bazele traditionale care pastreaza documentele in forma fizica. Portofelul Digital de Identitate creeaza un ecosistem pentru viitor, axat pe cetatean si care poate evolua, raspunzand nevoilor de verificare si autentificare atat in lumea reala, cat si in mediul online, si bazandu-se pe obiectul aflat cel mai la indemana – telefonul nostru inteligent“, explica Frederic Trojani, Senior Vice President “Identity and biometric solutions” – Thales.

Share With: