HomeStiriBusiness & TehnologieStudenții ar putea folosi Apple Wallet pentru accesul în campusurile școlare
Studenții ar putea folosi Apple Wallet pentru accesul în capusurile școlare

Studenții ar putea folosi Apple Wallet pentru accesul în campusurile școlare

Studenții ar putea folosi Apple Wallet pentru accesul în capusurile școlareUn nou trend în domeniul control accesului este folosirea Apple Wallet pentru a adăuga datele de identificare ale studenților care apoi îl pot folosi pentru a accesa campusurile școlare.

Două companii au anunțat deja că oferă suport pentru folosirea Apple Wallet de către studenți în campusurile școlare. Este vorba de HID Global și Allegion.

HID Global a anunțat, luna aceasta, că susține folosirea ID-urilor studenților împreună cu Apple Wallet. Începând cu toamna acestui an, studenții, profesorii și personalul Universității Clemson, SUA, își vor putea adăuga datele de identificare în Apple Wallet și apoi vor putea folosi iPhone-ul sau Apple Watch pentru a intra în clădiri sau campusuri școlare, pentru a cumpăra mâncare și multe altele, se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru a susține introducerea datelor de identificare ale studenților în Apple Wallet pe iPhone și Apple Watch, HID oferă date de autentificare activate prin intermediul Seos, cititoare HID iCLASS SE® și HID OMNIKEY®, module de cititoare integrate HID iCLASS SE și încuietori electronice Corbin Russwin și SARGENT® de la ASSA ABLOY.

Studenții universității vor putea accesa căminele, bibliotecile și centrele de fitness, vor putea cumpăra mâncare și alte bunuri de la magazinele din interiorul campusului școlar, vor putea printa documente prin apropierea unui iPhone sau Apple Watch de un cititor fără fir care acceptă carduri de identificare ale studenților.

De asemenea, Allegion, un furnizor de top de produse și soluții de securitate, a anunțat tot în luna august, că încuietorile electronice Schlage® AD, încuietorile de rețea fără fir NDE, încuietorile de rețea fără fir LE și cititoarele MT suportă folosirea de date de identificare a studenților în Apple Wallet. Allegion a colaborat cu CBORD și Apple pentru implementarea acestui proiect, conform securityinfowatch.com.

Folosirea Apple Wallet face mai ușor și mai convenabil accesul în campusurile școlare și la bibliotecă precum și pentru efectuarea plăților în campus. Universitățile pot emite date de autentificare de la distanță, iar acestea sunt protejate de autentificarea în doi pași și pot fi dezactivate de la distanță de student sau universitate.

Un studiu recent realizat de The Center for Generational Kinetics a descoperit că 95 la sută dintre tinerii Generației Z deține un smartphone și a fi conectat este norma lor. Din această cauză, universitățile au sarcina de a îndeplini preferințele studenților în timp ce asigură și securitatea campusului”, spune Jeff Koziol, manager de dezvoltare al afacerii la Allegion.

Share With: