HomeStiriBusiness & TehnologieSistemul de securitate al Nest poate deveni Google Assistant

Sistemul de securitate al Nest poate deveni Google Assistant

nest-ofera-un-intreg-sistem-de-securitate-pentru-acasaLa peste un an de la lansare, sistemul de securitate al Nest va putea fi folosit împreună ca Google Assistant.

Nest a anunțat luni disponibilitatea noii funcționalități, spunând că va fi disponibilă pentru toate sistemele Nest Secure noi și vechi. Această îmbunătățire efectiv transformă hub-ul Nest Secure într-un Google Home Mini, permițând folosirea de comenzi vocale pentru a stinge luminile și activa alarma înainte de a pleca de acasă, scrie techcrunch.com.

Cu toate acestea, nu este posibil ca alarma să fie dezactivată prin comandă vocală deoarece nu se dorește ca aceasta să fie dezactivată de alte persoane aflate în fața ușii. Pentru a dezactiva alarma se poate folosi aplicația Nest, unul dintre brelocurile Nest sau introducerea codului PIN.

Întrebarea care se pune este cum poate Nest Secure să audă vocea utilizatorului de vreme ce nu este menționată existența unui microfon în specificațiile produsului, nici măcar în manualul de utilizare.

Nest a precizat că microfonul este inclus în Nest Guard, dar nu a fost folosit până acum, însă poate fi activat sau dezactivat prin intermediul aplicației Nest.

Nest lansase sistemul de securitate numit Nest Secure la sfârșitul lui 2017. De atunci au fost emise actualizări minore, precum păstrarea activă a anumitor senzor când utilizatorul este acasă, conform extremetech.com.

Nest Guard este hub-ul care conectează senzorii Nest Detects în cadrul sistemului de securitate Nest Secure, care sunt folosiți pentru detecția mișcării și când anumite uși sau ferestre sunt deschise. Guard are un difuzor care emite un zgomot puternic când sistemul detectează un intrus (sau un deținător care a uitat să îl dezactiveze).

Difuzorul Nest Guard nu a fost gândit pentru a reda muzică ci doar pentru a crea un sunet puternic, așa că nu este cazul să fie folosit la fel ca un Home Mini, dar microfonul încorporat poate fi folosit pentru a controla alte dispozitive și pentru a gestiona diferite activități.

Nest a adăugat și câteva comenzi vocale ale Assistant pentru Nest Secure, după lansarea actualizării, pentru activarea sistemului de alarmare și pentru anularea unei secvențe de activare.

Ceea ce este considerat ciudat este faptul că Nest nu a menționat existența microfonului chiar dacă acesta nu putea fi folosit încă, mai ales pentru că este un produs de securitate.

Share With: