HomeStiriBusiness & TehnologieQualcomm lansează un cititor de amprente 3D ultrasonic integrat în display
amprenta

Qualcomm lansează un cititor de amprente 3D ultrasonic integrat în display

amprentaQualcomm a lansat 3D Sonic Sensor, un sistem capabil să detecteze amprenta utilizatorului prin ecran folosind unde ultrasonice.

În 2015, o companie mai puţin cunoscută, specializată în securitate, cu numele de Sonovation, a dezvăluit un mod inovativ de a integra un cititor de amprente direct într-un display protejat cu Gorilla Glass. Respectivul cititor este ultrasonic, o particularitate care se manifestă prin descifrarea cu precizie a atingerii ecranului cu un deget, indiferent de zona în care se desfăşoară respectivul gest sau dacă ecranul este sau nu murdar, conform securityportal.ro.

Recent, Qualcomm a dezvăluit 3D Sonic Sensor, un sistem capabil să detecteze amprenta utilizatorului prin ecran folosind unde ultrasonice. Spre deosebire de un senzor optic, precum cel găsit la câteva telefoane aflate acum pe piață, senzorul sonic este capabil să construiască un model tridimensional al degetului utilizatorului. Asta înseamnă că este ceva mai greu de păcălit și că poate funcționa în condiții în care degetul cu pricina este murdar, scrie zonait.ro.

Mai multe detalii despre noile tehnologii de la Qualcomm vor fi dezvăluite pe parcursul următoarelor zile, din moment ce compania organizează în această perioadă Snapdragon Tech Summit în Hawaii.

Qualcomm 3D Sonic Sensor este primul cititor de amprente 3D Ultrasonic integrat în display care va sosi pe telefoanele echipate cu proaspătul CPU SD855 începând din prima lună a anului viitor, conform mobilissimo.ro.

Qualcomm 3D Sonic Sensor se remarcă și prin tehnologia folosită, astfel că amprentele sunt citite prin unde sonore. Amprentele sunt cartografiate ca urmare a procesului de citire pe baza presiunii undelor sonore care se revarsă de pe deget, fiind determinate crestăturile de pe deget care fac amprenta fiecărui utilizator unică. Aceste unde sonore pot detecta de asemenea și fluxul sanguin.

Un alt aspect important pe care noul scanner de la Qualcomm îl bifează este acela că suprafața de citire a amprentei este mai mare decât în cazul unui cititor optic precum cele de pe telefoanele actuale. Referitor la senzorii optici, aceștia se folosesc de iluminarea unei zone specifice de pe ecran pentru a citi amprenta și procesul poate fi inexact atunci când lumina se difractă prin substanțe precum apa.

Share With: