HomeStiriBusiness & TehnologiePrimăria Constanța oferă bani pentru achiziționarea de sisteme de supraveghere video în școli
scoala

Primăria Constanța oferă bani pentru achiziționarea de sisteme de supraveghere video în școli

scoalaPrimăria municipiului Constanţa anunţă că va acorda finanţare şcolilor pentru dotarea cu sisteme de supraveghere video și că va achziționa  sisteme de securitate pentru sediile Primăriei.

Primăria Municipiului Constanţa anunţă că sprijină unităţile de învăţământ care vor să doteze clădirile cu sisteme de supraveghere video, scrie adevarul.ro.

„Siguranţa copiilor, indiferent că vorbim despre preşcolari sau elevi, este o prioritate atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru municipalitate”, transmite biroul de presă al primăriei.
Până în momentul de faţă toate şcolile care au făcut astfel de solicitări au primit finanţare din partea administraţiei locale.

De asemenea, Primăria Constanța anunță că va achiziționa de sisteme electronice de securitate și întreținere a acestora, pentru sediile Primăriei municipiului Constanța, se precizează într-un anunț de Achiziție.

Astfel, Primăria Constanța vrea să achiziționeze 5 sisteme de alarmă și 8 sisteme video de supraveghere, pe baza criteriului prețul cel mai scăzut. Valoarea estimată a achizției este de 132.791,33 lei fără T.V.A.

Ofertantul va trebui sa prezinte licenta de functionare, eliberata de Inspectoratul General al Politiei Romane, in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003, privind activitatile de proiectare, instalare, modificare sau intretinere sisteme de alarmare.

În ceea ce privește instalarea de sisteme de supraveghere în școlile din Constanța, în Sibiu, cea mai răspândită metodă de asigurare a pazei în școli este monitorizarea situației prin intermediul camerelor de supraveghere. Însă șeful IPJ Sibiu spune că aceasta nu previne incidentele, conform turnulsfatului.ro.

Problema este că securitatea fizică în foarte multe școli nu este asigurată. Un sistem de supraveghere video te ajută să identifici ce s-a întâmplat, dar de prevenit – nu (…) Fără implicarea autorităților locale n-o să avem niciodată o școală sută la sută sigură: începând de la gardul și poarta care înconjoară școală și care permite accesul până la un agent de pază, dar un agent de pază, nu vorbim de un pensionar pus acolo. La anumite școli poate sunt eficienți, dar măcar la cele șapte-opt licee care sunt în mun. Sibiu și cele două-trei din Mediaș [trebuie să fie asigurată] o pază serioasă. Acolo este riscul cel mai mare. Dar pentru asta trebuie implicarea autorităților locale, care au obligația de a asigura fonduri pentru securitatea fizică a școlilor”, a declarat Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

La Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnădie învață peste 500 de elevi. Aceștia sunt monitorizați de un sistem de supraveghere video, accesul în instituție fiind restricționat pentru străini. „Noi avem sistem antiefracție. Camere video, alarmă. Dacă se încearcă pătrunderea, această alarmă sună la directori, la poliție, iar  școala fiind în centrul orașului s-ar auzi foarte puternic. N-am avut cazuri de acestea. Sistemul este foarte bun”, ne-a spus reprezentantul liceului.

Share With: