HomeStiriBusiness & TehnologieMarea Britanie avertizează telecomunicațiile cu privire la securitatea furnizorilor de tehnologie 5G

Marea Britanie avertizează telecomunicațiile cu privire la securitatea furnizorilor de tehnologie 5G

Guvernul britanic avertizează companiile de telecomunicații cu privire la securitatea furnizorilor de tehnologie 5G, cerându-le să o verifice.

Marea Britanie a avertizat companiile din domeniul telecomunicațiilor din această țară să își aleagă cu atenție furnizorii de tehnologie pentru rețelele 5G. Această avertizare, spun reprezentanți ai acestei industrii țintește producătorul chinez Huawei, scrie ft.com.

Matthew Gould, șeful ministerului pentru tehnologie digitală, cultură, media și sport și Ciaran Martin, șeful National Cyber Security Centre au trimis avertizări scrise pentru câteva companii de telecomunicații, precizând că ar putea fi afectate de o verificare a lanțului de aprovizionare a infrastructurii de telecomunicații din Marea Britanie care a fost lansat în iulie.

Scrisoarea precizează că verificarea are ca scop asigurarea faptului că infrastructurile importante din Marea Britanie rămân rezistente și sigure.
Analiștii sugerează că scrisoarea vizează producătorii chinezi, precum Huawei și ZTE, care ar putea fi interziși din cuza îngrijorărilor care privesc securitatea națională. Scrisoarea spune că rezultatul evaluărilor ar putea duce la schimbări ale regulilor și că firmele vor trebui să ia în considerare evaluările în cazul deciziilor de achiziționare de tehnologie, scrie itpro.co.uk.

Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC), care este deținut de Huawei și operează sub supravegherea agențiilor de securitate națională britanice, a publicat un raport anual care a dezvăluit noi riscuri pentru rețelele din Marea Britanie.

Cu toate aceste avertizări, unele companii de telecomunicații își construiesc și testează deja infrastructura 5G. Luna trecută, Vodafone și-a activat prima rețea 5G care este în curs de testare în Salford, Manchester.

Share With: