HomeStiriBusiness & TehnologieCum putem întări securitatea casei inteligente, a dispozitivelor IoT
guvernul-britanic-stabileste-instructiuni-de-securitate-pentru-dispozitivele-iot

Cum putem întări securitatea casei inteligente, a dispozitivelor IoT

Casele oamenilor iubitori de tehnologie conțin tot felul de gadgeturi conectate la internet, iar protejarea lor este esențială pentru ca locuința să fie una sigură.

Casele oamenilor iubitori de tehnologie conțin tot felul de gadgeturi folositoare care sunt conectate la internet și le fac viața mai ușoară. Gama de dispozitive include orice de la hub-uri smart home, aparate automate pentru bucătărie, iluminat inteligent, securitate, sisteme audio și multe altele, relatează techspective.net.

Cu toate acestea, există și un dezavantaj ala cestei tehnologii. Oamenii nu iau în considerare pași simpli de prevenire a potențialelor riscuri care pot permite hackerilor să acceseze dispozitivele sau casa. Deși majoritatea oamenilor își protejează computerul și telefonul cu o parolă, nu iau aceste măsuri și pentru celelalte dispozitive instalate în casă.

Unul dintre primii pași în protejarea casei constă în alegerea producătorului pentru dispozitivele conectate la internet. Este avantajos alegerea produselor testate și de încredere.

De asemenea, protejarea rețelei Wi-Fi este esențială pentru protejarea dispozitivelor.

O altă măsură de securitate importantă este schimbarea ID-ului și parolei dispozitivului în momentul în care este folosit. Dispozitivele vin cu un ID și o parolă setate din fabrică. Acestea sunt standard pentru fiecare produs, air hackerii le-ar putea ghici dacă nu sunt schimbate.

Folosirea de software de securitate care să protejeze sistemele de amenințările cibernetice. Deși pe computerul sau telefonul de pe care accesăm alte dispozitive inteligente se pot instala diverse software de securitate, pe dispozitivele inteligente nu se poate face asta.

Un alt pas simplu pentru securizarea dispozitivelor este actualizarea regulată a componentelor software deoarece producătorii emit actualizări de securitate pentru diverse vulnerabilități care ar putea fi exploatate de hackeri.

Componenta firmware a dispozitivelor IoT ar putea fi următoarea graniță pentru hackeri. În industria sănătății este nevoie de o combatere a amenințărilor de securitate informatică. Roboții Telepresence ajută doctorii să administreze îngrijiri medicale pentru pacienții din zonele rurale izolate. Folosirea roboților este stabilită de mai bine de zece ani și sunt o practică acceptată în multe rețele de îngrijire medicală, scrie techrepublic.com.

Ceea ce s-a schimbat pentru telepresence este apariția unor noi vulnerabilități de securitate la nivel firmware, unde practicile standard de securitate IT nu se extind.

Cercetătorii de la compania de securitate Zingbox au descoperit mai multe vulnerabilități de securitate ale roboților telepresence. Printre acestea se numără interceptarea actualizărilor firmware prin penetrarea rețelei, furtul datelor de autentificare ale robotului prin inserarea unui dispozitiv USB.

În acest caz, pentru securizarea roboților, cercetătorii recomandă securizarea fizică a perimetrului. Comunicarea cu furnizorii de dispozitive legat de securitatea acestora. Mulți producători de dispozitive nu reușesc să își anunțe clienții despre disponibilitatea unor noi versiuni firmware.
De asemenea, se recomandă și alegerea unui producător de dispozitive care respectă cele mai bune practici de securitate.

Share With: